Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Gevolgen coronamaatregelen voor onze dienstverlening
spijker je basiskennis bij

Wegwijs in de klinische epidemiologie (live)

Cursusdetails

Voor wie
Leden van referentenpanels, beoordelingscommissies en adviespanels van patiëntenorganisaties en/of gezondheidsfondsen
Duur
1 dag op locatie
Niveau
Gevorderd
Leerpad
Patiëntenparticipatie
Kosten
€ 100,- statiegeld
Bekijk de cursusvoorwaarden icon.new_tab.title

Leer hoe je je kennis inzet bij het vormen van je advies of oordeel over een onderzoeksvoorstel.

Beoordeel jij onderzoeksaanvragen vanuit cliënten- en naastenperspectief voor een subsidiegever ? Of geef jij onderzoekers advies over hun onderzoeksvoorstel? Dan is dit een cursus voor jou!

Let op: dit is een verdiepingscursus op de basiscursus Beoordelen van onderzoeksvoorstellen. Volg eerst de basiscursus voordat je deze verdiepingscursus gaat volgen.

Doorgrond de onderzoeksaanvraag

Als lid van een panel of commissie beoordeel je of geef je advies over onderzoeksaanvragen. Je doet dat vanuit het cliënten- en naastenperspectief. Om de beoordeling goed te kunnen doen is het belangrijk dat je de onderzoeksaanvraag kunt doorgronden. Door wetenschappelijke taal en begrippen kan dat ingewikkeld zijn.

In deze cursus leer je meer over klinische epidemiologie en over begrippen en termen die gangbaar zijn in onderzoek. Niet om wetenschapper te worden, maar om met die kennis je oordeel of advies goed te kunnen vormen en onderbouwen. Meer kennis over de methodologie van onderzoek kan de kwaliteit van je beoordeling en advies verhogen en daarmee ook de kwaliteit van het onderzoek.

Kwaliteit verhogen

Deze cursus is ontstaan vanuit de behoefte van cliëntreferenten en -adviseurs. Zij wilden meer leren over onderzoek en onderzoeksmethoden. Niet alleen om steviger advies kunnen geven, maar omdat het beoordelen of adviseren voor henzelf dan ook gemakkelijker wordt.

We ontwikkelden deze cursus in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland, MIND, enkele referenten van beide panels en de trainers.

Trainers

Kies datum en locatie:

Wegwijs in de klinische epidemiologie (live)

Zit de juiste datum of locatie er niet bij?

Dan houden we je graag op de hoogte per e-mail wanneer deze cursus opnieuw wordt ingepland.