Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Gevolgen coronamaatregelen voor onze dienstverlening

Wij zijn trots op...

... wat we bereikten in 2019:

Online leren

We zetten grote stappen in het online leren en kiezen voor Procademy als leerplatform.

Meer 'blended cursusaanbod

Het cursusaanbod wordt steeds meer 'blended': een mix van contactmomenten én online onderwijs in onze digitale leeromgeving.

Academieparade

Een succesvolle 3-daagse academieparade met elke dag een ander thema. 85 enthousiaste deelnemers volgden 18 workshops en inspiratiesessies.

Realisatie EUPATI NL

We startten de Nederlandse versie van de EUPATI-opleiding voor patiëntenparticipatie bij geneesmiddelenontwikkeling. De eerste groep patiënenvertegenwoordigers is geselecteerd en met de opleiding begonnen.

Lancering Kickstarter

Hoe betrek je als onderzoeker patiënten of cliënten op een zinvolle manier bij je onderzoek? We realiseerden in samenwerking met onderzoekers de Kickstarter op Participatiekompas.nl

Crowdfunding

Via dosupport.nl, ons platform voor crowdfunding en acties, haalden 9 organisaties met 30 acties gezamenlijk ruim € 70.000 op.

SROI voor patiëntenorganisaties

We ontwikkelden een impactpeiling voor patiëntenorganisaties. Aan de pilot deden 11 organisaties mee.

Jongerenplatform

We namen het jongerenplatform ALL OF ME over en gaven zo dit waardevolle initiatief voor jongeren met een chronische aandoening de doorstart die het verdient.

Actief in de regio

In 2019 was meer aandacht voor het cliëntenperspectief in lokale en regionale initiatieven. 27 ervaringsdeskundigen zijn opgeleid om deel te nemen aan de regiobeelden.

Cursusaanbod voor onderzoekers

We ontwikkelden een nieuwe cursus over patiëntenparticipatie bij wetenschappelijk onderzoek en gaven deze aan onderzoekers van het UMC Groningen.

Terug naar het jaarverslag.

Terug naar het jaarverslag in beeld.