Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Jolanda van Dijk

Jolanda van Dijk

adviseur organisatieontwikkeling

Winnen doe je met z'n allen

Met gefronste wenkbrauwen lees ik het bericht over een promotieonderzoek. Ondanks de heldere richtlijnen van hun beroepsgroepen schieten zorgverleners in de samenwerking tekort. Het promotieonderzoek geeft precies aan wat de knelpunten én de oplossingen zijn. Zucht. Hoe moeilijk kan het zijn om zorgverbetering door te voeren?

Je ziet op een illustratie in zwarte inkt en aquarelverf een winnend team de beker in ontvangst nemen. Er zijn zes blokken met daarop het nummer 4. Een blok met nummer 3, nummer 2 (op deze twee blokken staat of zit niemand) en een blok met nummer 1. Op de blokken met  de nummers 4 zie je van links naar rechts: een man  in het bruin met een baard, een grote, volle leren schoudertas en een microscoop in z’n hand, daarnaast een arts in witte jas met rood kruisje erop en spuiten uit zijn zakken stekend, dan een heel dunne mevrouw in groene bloemenjurk op krukken, dan, hoger dan de anderen, op blok nummer 1: een blonde stralende vrouw, zittend, met krukken. Ze houdt een enorme gouden beker in de lucht. Daarnaast staat, weer op een blok met nummer 4, een slanke man in zwart pak met snor die een koffer geld aan een gouden ketting aan zijn arm geketend heeft, daarnaast een vrouw in witte jurk met vele rode kruisjes langs de onderkant, met vruchten in zowel haar armen als ook op haar hoofd en tot slot een vrouw in witte jas en rok, rood kruisje op de zak, met een informatiebrochure onder haar arm. Om al deze blije winnaars heen zien we confetti in rood en geen omlaag dwarrelen. Het is feest!
Illustratie: Leontine Hoogeweegen, www.tienstekenlab.nl

Gelijk hebben

“De verzekeraar laat weer een patiëntengroep in de kou staan”, zegt de directeur van de patiëntenkoepel. “Machtsmisbruik! Onacceptabel” twittert de voorzitter van de belangenvereniging. En de specialist wordt “aangetast in zijn beroepseer.”

“En toch moeten we toe naar een nieuwe manier van werken” houdt de zorgverzekeraar vol.

Met een kwaaie kop staat ieder in z’n eigen gelijk.

Tegenwerken

Als patiënt heb ik zo mijn eigen behoeften. Ik wil serieus genomen worden en de juiste diagnose krijgen. Ik heb goede informatie nodig om samen met de arts te beslissen over een adequate behandeling. Uiteindelijk heb ik de beste zorg nodig en wil ik zo snel mogelijk mijn leven weer oppakken.
Groen en geel erger ik me als ik de vertegenwoordigde partijen hoor. Ik heb ze allemaal nodig terwijl zij elkaar, en dus mij, tegenwerken.

Groen en geel erger ik me als ik de vertegenwoordigde partijen hoor. Ik heb ze allemaal nodig terwijl zij elkaar, en dus mij, tegenwerken.

Samen in verscheidenheid

Uiteraard is niemand tegen samenwerking om de zorg te verbeteren. Toch gaat dit in de praktijk niet vanzelf. Want:

  • alle relevante partijen moeten betrokken worden, zowel de gebruikers, de leveranciers als de financiers.
  • partijen zijn gewend om in hokjes te denken en te werken. Ontschotting betekent het opgeven van een deel van de eigen autonomie, in het vertrouwen dat de uitkomst beter wordt. Dat is een enorme opgave.
  • je moet gezamenlijk een nieuwe werkelijkheid maken vanuit verschillende belangen en ambities in plaats van een eigen plan maken en dat inbrengen.
  • de verschillende partijen vormen een heterogene groep. Hoe intensiever de samenwerking, hoe meer je op elkaars terrein komt. Gevoelens van concurrentie liggen op de loer.
  • je moet samen op weg gaan, met acceptatie van de verscheidenheid.

Waarom samenwerken als dat moeilijk is? Omdat het niet anders meer kan als je wilt verbeteren!

Schotten

Waarom samenwerken als dat moeilijk is? Omdat het niet anders meer kan als je wilt verbeteren! 
Het idee om zonder andere partijen een gedragen en duurzaam antwoord te vinden op een complex vraagstuk is een illusie. Als alle partijen hun specifieke kennis er ervaring inbrengen, ontstaat er een divers palet. Bestaande schotten worden poreuzer. En door de aanwezigheid van eindgebruikers is de kans dat de verbetering in de praktijk wordt gebracht groot.

Vonken

Hoe te beginnen? Alles begint met een aanleiding, met een vonk. Zoek om te beginnen minimaal één medestander om het vuur aan te wakkeren. Zoek samen naar partijen met aanvullende kennis. Verzamel moed en spring over je eigen schot heen, aanvaard de verschillen en zie deze als meerwaarde.

Wil jij met andere disciplines samenwerken om de zorg of de positie van de burger te verbeteren? Ben je op zoek naar mogelijkheden om dat voor elkaar te krijgen? Bel ons. Wij helpen graag om, als onafhankelijke partij, het vuur aan te jagen.

Zoek jij ook mogelijkheden om met andere disciplines samen te werken?

Ik help je er graag bij op weg.