Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Jolanda van Dijk

Jolanda van Dijk

adviseur organisatieontwikkeling

Zoek je antwoorden? Stop met vragen!

“Wat is het hier mooi geworden”. Vol bewondering kijk ik om me heen. De muren zijn wit gestuukt en het warmrode meubilair brengt sfeer. Het kantoor maakt een gezellige en verzorgde indruk. “Werkt het fijn. Merk je het effect?” “Nou” zegt ze aarzelend, de werkplekken zijn goed, maar we vallen weer terug in besluiteloosheid.”

‘We schrokken gezamenlijk wakker’

De organisatie gooide vorig jaar het roer om. Een nieuwe visie bracht een ‘toekomstbestendige’ en proactieve werkwijze op gang, waarbij alle personeelsleden en vrijwilligers werden betrokken. Iedereen deed goed mee.

Dit is een illustratie van aquarelverf en zwarte inkt. Onder de tekening staat: Dag 6, Genesis. Je ziet twee planken boven elkaar waarop twee handen aan het beeldhouwen zijn. Van een bol grijze klei wordt op de bovenste plank een man gemaakt. Dat blijkt nog niet zo eenvoudig. De twee handen proberen van alles uit. Bij de eerste poging zien we bovenuit de bol klei het begin van twee benen steken. Bij de volgende 4 pogingen zien we benen, armen, hoofd en geslacht op verschillende plekken geplaatst worden totdat aan het eind de man te zien is zoals we deze kennen. Met een toverstok is deze 6e versie van de man tot leven gewekt. Deze eindversie heeft een lichtbruine huidskleur en zwaait ons tegemoet. Op de onderste plank wordt ‘de vrouw’ gemaakt. Met name de hoeveelheid en de plaatsing van de borsten lijkt een zoektocht in het ontwerpproces. De twee handen proberen ook hier van alles uit, maar werken ook door op de eindversie van ‘de man’. Al doende ontstaat de definitieve vorm van de vrouw zoals we haar kennen. Met hulp van de toverstok komt ook zij tot leven.
Illustratie: Leontine Hoogeweegen, www.tienstekenlab.nl

“We bouwden samen vol energie aan onze organisatie. Het was een veranderingsproces volgens het boekje. Tot we merkten dat van hogerhand het lotgenotencontact onder vuur kwam te liggen. Het voelde alsof we gezamenlijk wakker schrokken.”

Een non-stop vragenstroom

Ze kijkt me met grote ogen aan terwijl ze het vertelt, alsof ze het zelf nog steeds niet gelooft. “Er ontstond achterdocht: Waarom was deze activiteit niet meer waardevol? Hoezo waren andere activiteiten belangrijker? We waren boos en teleurgesteld in het management.”

Vanuit die gevoelens kwam een non-stop vragenstroom op gang. Welke andere activiteiten moeten we ontwikkelen? Waarom deze? Waarom geen andere? Moeten we niet eerst beleid maken? En ga zo maar door. Mijn gesprekspartner zucht. “We zijn tot stilstand gekomen en het duurt nu allemaal wel erg lang. Alle energie is weg.”

Stop met al die vragen! Ga actief naar antwoorden zoeken door elke vraag serieus te nemen.

Stop met vragen stellen, kom in actie!

Hoe doorbreek je deze stagnatie? Mijn advies was eigenlijk simpel: stop met al die vragen! Ga in plaats daarvan actief op zoek naar antwoorden door elke vraag serieus te nemen.

Voor deze organisatie betekent dit:

  • Onderzoek bij activiteiten wat het effect is voor alle betrokkenen.
  • Voer activiteiten uit, experimenteer en evalueer: stel bij of schrap.
  • Betrek de deelnemers.
  • Controleer of aannames op de werkelijkheid zijn gebaseerd en stel ze zonodig bij.
  • Breid kennis uit en neem een voorbeeld aan voorlopers.

En je antwoorden op deze vragen zijn?” Dan valt het kwartje.

Het kwartje valt

Mijn gesprekspartner peinst. Ik zie dat ze wil, maar aarzelt. “Hoe moet ik dit de anderen vertellen? Hoe zullen die reageren? En wat als ze niet willen?” 

Stilte. Dan kijk ik haar aan. “En wat zijn je antwoorden op deze vragen?” Ineens zie ik het kwartje vallen.

Iedereen die werkt kent de worsteling met verandering. Wil jij ook antwoorden op je vragen formuleren? Wil jij ook uit de stagnatie raken? Klop gerust aan, ik houd van actie!

Op zoek naar antwoorden?

Ik help je graag om in actie te komen.