Ga direct naar de content

Online inspiratiesessie: Samenwerken voorbij de grenzen van jouw aandoening

Steeds vaker zoeken patiënten- en gehandicaptenorganisaties samenwerking op met andere organisaties om gezamenlijk sterker te staan in het behalen van doelen. Wanneer, met wie en hoe kan je samenwerken, welke kansen en uitdagingen levert dat op? In deze online inspiratiesessie op 6 september (16.00 - 17.00 uur) gaan we ons hierin verdiepen.

Deel deze pagina:

Online: Samenwerken voorbij de grenzen van jouw aandoening

  • Dinsdag 6 september | 16.00-17.00 uur
  • Deelname is kosteloos
  • Meld je aan

Wanneer je doel niet gaat over de medische kennis over jouw specifieke aandoening, maar over het léven met jouw aandoening, heb je grote kans dat het onderwerp niet uniek is voor jouw aandoening. Denk bijvoorbeeld aan het omgaan met vermoeidheid en effecten daarvan op je werk, school, vrije tijd en sociale contacten. Dit soort thema’s spelen zich bovendien vaak lokaal of regionaal af, en daar is het denken vanuit je aandoening niet gebruikelijk.

Voorbeelden van samenwerking

In de inspiratiesessie bekijken we aan de hand van voorbeelden van samenwerking welke strategieën je kan volgen om de samenwerking op te zoeken. Zo is de toiletalliantie van het begin af aan een brede samenwerking binnen én buiten de patiënten- en gehandicaptenbeweging met een concreet doel: het halveren van het aantal mensen dat door gebrek aan openbare toiletten niet naar buiten gaan.

De volgende vragen komen zeker aan bod:

  • Wat zijn goede redenen om samenwerking op te gaan zoeken?
  • Hoe kies je partijen en hoe ga je partnerschap aan?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van werken in een samenwerkingsverband?

Wat deze en andere strategieën van samenwerken kunnen betekenen voor het behalen van je doelen, bespreken we in deze sessie met Menne Scherpenzeel, directeur Crohn & Colitis NL, en een samenwerkingspartner buiten de patiëntenbeweging. We zijn nog bezig het programma verder in te vullen.

Meld je aan voor deze inspiratiesessie!

Andere online inspiratiesessies

In de aanloop naar het congres organiseert PGOsupport 4 online inspiratiesessies in september. In deze sessies staan inhoudelijke trends centraal die belangrijk zijn voor de toekomst van de patiënten- en gehandicaptenbeweging. Lees meer over de 4 online inspiratiesessies.