Ga direct naar de content

Cursussen op maat

Heb je als organisatie een specifieke opleidingsvraag voor een groep medewerkers of vrijwilligers? Bijvoorbeeld omdat zij gaan meewerken aan een project en daarbij voor de start allemaal geschoold moeten zijn? Dan kan een opleiding of traject op maat bij PGOsupport uitkomst bieden.

Deel deze pagina:

Heeft je organisatie specifieke opleidingsvragen?

Een cursus op maat is een cursus die gebaseerd is op ons bestaande aanbod en samen met de organisatie aangepast wordt. Bij maatwerk laten we het programma aansluiten op de leerdoelen en leervragen van jouw organisatie. Bijvoorbeeld door een cursus samen te stellen uit meerdere cursusonderwerpen of door voorbeelden en oefeningen te gebruiken die aansluiten bij de situatie van je organisatie en de vrijwilligers.

Voor welke organisaties?

De meeste cursussen op maat geeft PGOsupport aan patiënten- en cliëntenorganisaties. Daarnaast organiseert PGOsupport steeds vaker cursussen op maat voor onderzoekers, gemeenten of zorgaanbieders.

Voorwaarden

Wanneer een maatwerktraject tot stand komt, vragen wij organisaties om een duidelijke eigen inzet: bij de werving en selectie van deelnemers, in de communicatie en in de borging van de verworven kennis en vaardigheden als de cursus is afgerond. Daarnaast hanteert PGOsupport een aantal voorwaarden voor een cursus op maat.

De belangrijkste voorwaarden:

  • Er is een heldere opleidingsvraag die je beschrijft op ons intakeformulier.
  • Er geldt een minimaal en maximaal aantal deelnemers. Dit wordt vooraf besproken, afhankelijk van het onderwerp en de vorm van de cursus (bv. online of op locatie).
  • Vanaf een goedgekeurde aanvraag duurt het minimaal 6 weken voordat de cursus plaatsvindt.
  • Er is een vaste contactpersoon met wie zowel PGOsupport als de trainer het maatwerk kan afstemmen.
  • Datum, locatie, trainer en vorm (online, op locatie of een combinatie van beide) bepalen we in gezamenlijk overleg.

Kosten

Aan het ontwikkelen en uitvoeren van een maatwerkopleiding specifiek voor je organisatie zijn soms kosten verbonden. Deze kosten zijn afhankelijk van het maatwerk dat we leveren en de tijd die we nodig hebben om de cursus op maat te ontwikkelen. Dankzij middelen van VWS kunnen we maatwerkcursussen aan patiëntenorganisaties tegen een sterk gereduceerd tarief aanbieden. Dit geldt niet voor andere doelgroepen zoals onderzoekers, gemeenten of zorgaanbieders.

Na een goedgekeurde maatwerkaanvraag ontvang je van ons altijd een opdrachtomschrijving. Daarin worden de afspraken en voorwaarden vermeld en daarvoor tekenen zowel de organisatie als PGOsupport.

Vul het intakeformulier in

Beschrijf je maatwerkverzoek op ons intakeformulier. De antwoorden op de vragen in het intakeformulier geven ons inzicht in het opleidingsverzoek van je organisatie. Aan de hand daarvan beoordelen wij de aanvraag.

Het kan zijn dat we niet voldoende reden zien voor maatwerk en dat we met een ander voorstel komen. Daar gaan we dan over in gesprek.

Meer weten?

Neem contact op met
Ruben Bos

Ruben Bos

adviseur leren en ontwikkelen

Verhalen uit de praktijk