Meer weten?
Neem contact op met
PGOsupport adviseert en traint patiëntenorganisaties, onderzoekers en onderzoeksinstellingen over participatie bij wetenschappelijk onderzoek.
We richten ons daarbij op de verschillende fases van onderzoek. Van onderzoeksagendering en prioritering aan het begin, maken van een participatieplan tot beoordelen van subsidieaanvragen en samenwerking tijdens het onderzoek. En hoe je, als organisatie, patiëntenparticipatie structureel onderdeel kunt maken van je processen.
Direct naar trainingen en advies voor:
Wil je als organisatie invloed uitoefenen op het onderzoek dat gedaan wordt naar jouw aandoening? Dan kan een onderzoeksagenda daar mogelijk bij helpen. Een agenda helemaal vanuit patiëntenperspectief of een waarin de perspectieven van verschillende belanghebbenden geïntegreerd zijn. Wat wil je bereiken met een onderzoeksagenda en hoe ontwikkel je er een waarmee je verder kunt?
PGOsupport kan je helpen, met:
Als patiënten- of cliëntenorganisatie kun je op verschillende manieren inbreng hebben in onderzoek. Bijvoorbeeld adviseren tijdens het schrijven van de aanvraag, in een panel bij de beoordeling van onderzoeksaanvragen of partner zijn tijdens de looptijd van het onderzoek. PGOsupport heeft verschillende cursussen die je medewerkers en vrijwilligers daarvoor de kennis en vaardigheden bieden:
Je wilt het perspectief van patiënten volwaardig meenemen in het onderzoek dat (mede) door jouw organisatie mogelijk wordt gemaakt of uitgevoerd. Misschien is het ook al mooi omschreven op je website of in het strategisch beleidsplan.
Maar, hoe zorg je dat je werkprocessen ook zo zijn ingericht dat onderzoekers die patiëntenparticipatie in de praktijk moeten brengen daar ook de gelegenheid toe hebben en ondersteuning bij krijgen?
PGOsupport kent de bevorderende en belemmerende factoren voor een betekenisvolle invulling van patiëntenparticipatie. We zetten die kennis en voorbeelden uit de praktijk graag in om jou te helpen, op een manier die ook werkt voor de mensen die het binnen jouw organisatie en/of netwerk moeten gaan doen.
In een verkennend gesprek vertellen we graag meer over het veelzijdige aanbod dat wij hebben opgebouwd. Samen kunnen we een maatwerk traject samenstellen, dat bijvoorbeeld kan bestaan uit:
Interesse? Neem contact op met Annemiek van Rensen, adviseur patiëntenparticipatie, voor een verkennend gesprek.
De ondersteuning van patiënten- en gehandicaptenorganisaties voeren wij grotendeels uit in opdracht van het ministerie van VWS. Daarom hoeven wij voor deze dienstverlening vaak geen kosten in rekening te brengen. Voor andere organisaties zijn er wel kosten aan verbonden. Onze adviseur bespreekt dit tijdens het intakegesprek.