Ga direct naar de content

Patiëntenorganisaties versterken

Hoe realiseer je impact en bereik? Waar vind je vrijwilligers en hoe behoud je ze? Welke acties brengen geld in het laatje? Hoe zit het ook alweer met de subsidieregeling? In dit dossier vind je antwoorden, tips, achtergronden en meer om je patiëntenorganisatie te versterken.

Deel deze pagina:

Impact en bereik vergroten

Je patiëntenorganisatie zet zich in voor verandering. Voor betere kwaliteit van zorg en betere kwaliteit van leven voor de achterban. Hoe pak je dit goed aan? Hoe realiseer je daadwerkelijk meer impact en bereik? Dit stappenplan helpt je daarbij.

Vrijwilligers werven

Vrijwilligers zijn de zuurstof van iedere patiënten- en cliëntenorganisatie. Vrijwillige energie is er nog volop. Maar de vrijwilliger van tegenwoordig stelt andere eisen. Hoe werf je succesvol vrijwilligers en hou je ze betrokken?

Effectiever fondsen werven

Geld inzamelen voor je patiëntenorganisatie kan op allerlei manieren. Een planmatige aanpak werkt het beste. Lees hoe je planmatig fondsen werft.

Tips voor communicatie

Je vindt hier tips voor meer websitebezoekers, meer nieuwsbriefabonnees of meer ledenen donateurs. Ook vind je mooie voorbeelden van creatieve communicaite van andere patiëntenorganisaties.

Meer weten?

Neem contact op met
Rineke Geschiere

Rineke Geschiere

organisatieadviseur