Ga direct naar de content

Soorten cursussen: online én op locatie

In de cursusagenda van PGOsupport vind je verschillende soorten cursussen: online, op locatie of deels online en deels op locatie. Naast de cursussen zijn er themabijeenkomsten en masterclasses. Voordat je je inschrijft, is het goed om erover na te denken welke vorm het best bij je past.

Deel deze pagina:

Direct naar:

Online of op locatie?

Sommige cursussen lenen zich bij uitstek voor een 100% online vorm. Maar bij andere cursussen is het voor de verwerking van de instructie en theorie noodzakelijk om elkaar (deels) live te ontmoeten. Het gaat dan vaak om het oefenen van vaardigheden, houding en gedrag.

Online cursus

Bij een online cursus hoef je je huis niet te verlaten. Een laptop, telefoon of tablet met camera en internetverbinding is het enige wat je nodig hebt om deel te nemen. Dat maakt online cursussen voor veel meer mensen toegankelijk!

We merken ook dat deelnemers van onze online cursussen actief bezig zijn met de lesstof en dat de opgedane kennis lang blijft behouden. Dat komt doordat er online vaak meer en kortere sessies zijn, afgewisseld met opdrachten die je thuis uitvoert.

Cursus op locatie

Bij een cursus op locatie kom je naar PGOsupport in Utrecht of reis je naar een locatie elders in het land. Sommige onderwerpen zijn namelijk beter voor face-to-face leren. Bijvoorbeeld omdat ze ingewikkeld zijn, of omdat de omgeving of oefeningen in een groep een belangrijke rol spelen. Je wilt immers ook geen hartoperatie krijgen van een chirurg die alleen maar online simulaties heeft gedaan...

De cursus op locatie zal niet verdwijnen, ook al is er steeds meer online aanbod. Veel cursisten geven namelijk aan dat de ontmoeting op locatie met trainer en andere deelnemers zeer waardevol is. Dat willen we behouden. Puur, of gemixt met online leeractiviteiten.

Deels online en deels op locatie

De mengvorm 'online en op locatie' combineert het beste van beide cursusvormen. Bij PGOsupport geloven we erg in deze mix. Waar het kan online en waar het toegevoegde waarde heeft, toch graag met een bijeenkomst op locatie. Je ontvangt de theorie van de cursus via het digitale leerplatform. Daar ga je zelf mee aan de slag. Je hebt online contact met je trainer en de andere deelnemers. Omdat het aanleren van vaardigheden een belangrijk element is, is het nuttig en nodig om de trainer en andere deelnemers ook op locatie te ontmoeten. Gezamenlijk oefen je in nieuwe vaardigheden, houding en gedrag. Meestal is dat bij PGOsupport in Utrecht, soms op een locatie elders in het land.

Gebruik het filter in de cursusagenda om online cursussen óf cursussen op locatie te selecteren.

Online leerplatform met online modules

Als je je aanmeldt voor een online module, krijg je toegang tot ons online leerplatform (Procademy): pgosupport.procademy.nl/login. Dit is een online, interactieve omgeving met leermaterialen, video's, oefeningen en opdrachten. Ook als je een cursus volgt of een adviestraject doet, kun je toegang krijgen tot dit leerplatform. Lever je een opdracht in, dan krijg je via het platform feedback van je trainer. 

Themabijeenkomst

Een themabijeenkomst is meestal een bijeenkomst van een paar uur, ter oriëntatie of kennismaking met een onderwerp.

Masterclass

Ben je meer ervaren, is de basis voor jou gesneden koek? Een masterclass brengt verdieping voor mensen met flink wat kennis van of ervaring met het onderwerp.

Hulp nodig bij keuze?

Twijfel je welke cursusvorm het beste bij je past? Heb je advies nodig? Dan denken de collega’s van onze academie graag met je mee! Lees meer bij Opleidingsadvies.