Ga direct naar de content

Veelgestelde vragen

Onze cursussen zijn toegankelijk voor patiëntenvertegenwoordigers en andere mensen die zich bezighouden met patiëntenparticipatie. Lees hier het antwoord op veelgestelde vragen over aanmelden, afmelden, kosten en statiegeld.

Deel deze pagina:

Zit het antwoord op je vraag er niet bij? Stuur dan een mail naar academie@pgosupport.nl of bel Service & support via (030) 2040 700.

Toegankelijkheid

 • Ja, ons kantoor is op de begane grond en heeft geen drempels. Ook is er een aangepast toilet aanwezig. 

  Op het inschrijfformulier van onze cursussen kun je aangeven of je speciale dieetwensen hebt. En of je gebruik wilt maken van een tolk gebarentaal, een schrijftolk, grootletters of de ringleiding. 

  Ons kantoor is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Kijk hiervoor bij Routebeschrijving. Vanaf de bushalte aan de Archimedeslaan (halte Rijnsweerd-Zuid) is er een looproute met geleidelijnen naar ons kantoor. Zie de routebeschrijving voor visueel gehandicapten.

  Heb je hier nog vragen over, neem contact op met ons secretariaat

Aanmelden

 • Als een cursus vol is, zie je dat in de cursusagenda. Je kunt dan niet meer inschrijven. Met de knop ‘Hou me op de hoogte’ kun je wel aangeven dat je geïnteresseerd bent in deze cursus. Als je je gegevens invult, ontvang je een e-mail als deze cursus opnieuw wordt ingepland. 

 • Na inschrijving ontvang je een automatische bevestiging op het door jou ingevulde e-mailadres. Ongeveer 2 weken voor de start van de cursus sturen we je een e-mail met handige en aanvullende informatie. Denk aan de datum, het tijdstip en de locatie waar je verwacht wordt. En of je iets moet meebrengen of voorbereiden.  

 • De link ontvang je niet direct na aanmelding, maar enkele dagen voor de bijeenkomst.

 • Voor de cursussen in ons open aanbod geldt een maximum van 3 deelnemers per organisatie. 

Afmelden

 • Alleen als je je uiterlijk 2 weken voor de (eerste) bijeenkomst van een cursus afmeldt, ontvang je het statiegeld of betaalde cursusgeld terug. Afmelden kan uitsluitend per mail aan academie@pgosupport.nl

  Meld je je later af, dan ontvang je het statiegeld of cursusgeld niet terug. Je mag wel iemand in jouw plaats laten deelnemen, mits die voldoet aan de voorwaarden.

  Lees meer hierover bij Voorwaarden deelname cursussen.

Statiegeld en kosten

 • Deelnemers die actief zijn voor een patiëntenorganisatie betalen €100 statiegeld voor deelname aan een cursus. Dit betaal je vooraf via iDeal. Na afronding van de volledige cursus ontvang je het statiegeld terug op de rekening waarmee je betaald hebt.

 • We willen enige zekerheid hebben dat je de cursus ook echt gaat volgen. In het verleden zagen we dat mensen zich soms inschreven, maar dan toch niet kwamen opdagen. Vaak zonder enig bericht, of met de reden 'het is toch gratis?’. Dit laatste is niet zo. Wij maken kosten voor de trainer, locatie, catering en organisatie van de cursus. Dus willen we ook zeker kunnen zijn dat dit niet voor niets is.

 • Onze cursussen zijn ook toegankelijk voor mensen van andere organisaties die zich bezighouden met patiëntenparticipatie. Zoals zorgverleners, onderzoekers, zorgverzekeraars, gemeenten en andere maatschappelijke organisaties.

  De kosten voor deelname aan een cursus zijn in dat geval €198 voor een hele cursusdag (exclusief btw). Het tarief wordt naar rato aangepast. Je betaalt dus €99 (exclusief btw) voor een halve dag, enzovoorts. Lees meer bij Cursussen: voor wie en kosten?

 • Wij werken niet met facturen voor het innen van het statiegeld. Ben je zelf niet in de gelegenheid om het statiegeld te betalen, vraag dan of je patiëntenorganisatie dit kan doen. Zij kunnen jou dan inschrijven zodat zij het statiegeld via IDEAL betalen.

 • Als je alle bijeenkomsten van een cursus volledig bijwoont, ontvang je het statiegeld terug. In de meeste gevallen storten we het statiegeld binnen 3 weken na afloop van de cursus terug op je rekening.

Online leerplatform

 • Als je je aanmeldt om een online module te volgen, ontvang je na inschrijving een persoonlijke login voor ons online leerplatform (pgosupport.procademy.nl/login). Daar vind je de online modules. Je krijgt 2 maanden toegang tot de online module waar je je voor hebt aangemeld. 

 • Als je al eerder een cursus bij PGOsupport hebt gevolgd, heb je al een keer inloggegevens voor de online omgeving ontvangen (afzender: app@procademy.nl). Deze kun je opnieuw gebruiken. Je ontvangt dus geen nieuwe gegevens. Je vindt de nieuwe cursus in je persoonlijke dashboard (pgosupport.procademy.nl/login).

 • Wanneer je inlogt in onze online leeromgeving Procademy (pgosupport.procademy.nl), kom je terecht op je persoonlijke dashboard. In het midden staat het kopje 'Groepen', met daaronder de namen van de cursussen waarvoor jij bent aangemeld. Door te klikken op de naam van de cursus, kom je in de omgeving waar alle cursusinformatie is gebundeld. Scroll naar beneden om alle onderdelen te zien. Je vindt dan de theorie, de opdrachten en de bijeenkomsten in chronologische volgorde.

 • Jazeker, dit kan zo vaak als je wilt. En heb je een onderdeel eerder al een keer afgerond, dan hoef je deze niet nog een keer te doorlopen.