Ga direct naar de content

Veelgestelde vragen

Onze cursussen zijn toegankelijk voor patiëntenvertegenwoordigers en andere mensen die zich bezighouden met patiëntenparticipatie. Lees hier het antwoord op veelgestelde vragen over aanmelden, afmelden, kosten en statiegeld.

Deel deze pagina:

Corona en toegankelijkheid

 • We bieden beperkt cursussen op locatie aan. Kijk voor alle maatregelen op ons kantoor bij Gevolgen coronamaatregelen voor onze dienstverlening.

 • Ja, ons kantoor is op de begane grond en heeft geen drempels. Ook is er een aangepast toilet aanwezig. 

  Op het inschrijfformulier van onze cursussen kun je aangeven of je dieetwensen hebt en of je gebruik wilt maken van een tolk gebarentaal, een schrijftolk, grootletters of de ringleiding. 

  Ons kantoor is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Kijk hiervoor bij Routebeschrijving. Vanaf de bushalte aan de Archimedeslaan (halte Rijnsweerd-Zuid) is er een looproute met geleidelijnen naar ons kantoor. Zie de routebeschrijving voor visueel gehandicapten.

  Heb je hier nog vragen over, neem contact op met ons secretariaat

Aanmelden

 • Als een cursus vol is, vermeldt PGOsupport dat in de agenda. Je kunt dan niet meer inschrijven, maar via de knop ‘Hou me op de hoogte’ wel aangeven dat je op de hoogte gehouden wilt worden. Je ontvangt dan een e-mail wanneer deze cursus opnieuw wordt ingepland. 

 • Na inschrijving ontvang je een automatische bevestiging via de e-mail. Ongeveer 2 weken voor de eerste cursusdatum ontvang je een e-mail met praktische aanvullende informatie over de cursus, zoals datum, tijdstip en de locatie waar je verwacht wordt. En ook wat je moet voorbereiden voor de start. 

 • Enkele dagen voor de bijeenkomst ontvang je van ons de link voor de online bijeenkomst. 

 • Voor de cursussen in ons open aanbod geldt een maximum van 3 deelnemers per organisatie. 

Afmelden

 • Tot 2 weken voor de (eerste) bijeenkomst van een cursus kun je je afmelden met terugbetaling van het statiegeld of het betaalde cursusgeld. Bij latere afmelding ontvang je het statiegeld of cursusgeld niet terug. Je mag wel een vervanger laten deelnemen (mits die voldoet aan de instapvoorwaarden).

  Lees meer hierover bij Voorwaarden deelname cursussen.

Statiegeld en kosten

 • Deelnemers die actief zijn voor een patiëntenorganisatie betalen € 100 euro statiegeld voor deelname aan een cursus. Dit betaal je vooraf via iDeal. Na afronding van de volledige cursus ontvang je het statiegeld terug op de rekening waarmee je betaald hebt.

 • We vragen je statiegeld te betalen om enige zekerheid te hebben dat je echt aanwezig bent bij de cursus. In het verleden zagen we dat mensen zich soms inschreven maar dan (zonder enig bericht) niet kwamen (‘het kost toch niets’). De kosten worden echter wel gemaakt (trainer, locatie, catering, organisatie) en dus willen we zeker kunnen zijn van je deelname.

 • De cursussen zijn ook toegankelijk voor mensen van andere organisaties die zich bezighouden met patiëntenparticipatie, zoals zorgverleners, onderzoekers, zorgverzekeraars, gemeenten of andere maatschappelijke organisaties.

  De kosten voor deelname aan een cursus voor deze deelnemers zijn € 198 voor een hele cursusdag (excl. btw). Het tarief wordt naar rato aangepast, dus € 99 (excl. btw) voor een halve dag etc. Lees meer bij Cursussen: voor wie en kosten?

 • Wij werken niet met facturen voor het innen van het statiegeld. Mocht je zelf niet in de gelegenheid zijn om statiegeld te betalen, dan kan je de patiëntenorganisatie vragen om jou in te schrijven zodat zij het statiegeld betalen via IDEAL.

 • Als je alle bijeenkomsten van de cursus volledig bijwoont, ontvang je het statiegeld terug. PGOsupport streeft ernaar het statiegeld binnen 3 weken na afloop van de cursus terug te storten.

Online leeromgeving

 • Als je deelneemt aan een cursus, zijn in de online leeromgeving van PGOsupport cursusmaterialen te vinden. Na inschrijving ontvang je hiervoor een persoonlijke login.

 • Mocht je al inloggegevens hebben van de leeromgeving, dan kan je die opnieuw gebruiken. Je ontvangt dan geen nieuwe login. De cursus zal worden toegevoegd en zichtbaar zijn op je persoonlijke dashboard.

 • Wanneer je inlogt in de leeromgeving van Procademy (pgosupport.procademy.nl), zie je je persoonlijke dashboard. In het midden zie je dan het kopje “Groepen”, met daaronder de namen van de cursussen waarvoor jij staat aangemeld. Als je op de naam van een cursus klikt, ga je naar de cursusgroep. Eenmaal in de cursus kun je naar beneden scrollen om alle onderdelen te zien. Je ziet dan de theorie, de opdrachten en de bijeenkomsten in chronologische volgorde.

 • Jazeker, dit is mogelijk zo vaak als je wilt. Mocht je een onderdeel al een keer hebben afgerond, dan hoef je dit onderdeel niet nogmaals te doorlopen.

Meer weten?

Neem contact op met
Karin de Lange

Karin de Lange

manager bedrijfsvoering academie