Ga direct naar de content

Veelgestelde vragen

Onze cursussen en trainingen zijn specifiek en exclusief toegankelijk voor mensen die actief zijn voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties. Lees hier het antwoord op veelgestelde vragen over ons cursusaanbod.

Deel deze pagina:

Zit het antwoord op je vraag er niet bij? Stuur dan een mail naar academie@pgosupport.nl of bel (030) 2040 700.

Toegankelijkheid

 • Ja, ons kantoor is op de begane grond en heeft geen drempels. Ook is er een aangepast toilet aanwezig. 

  Op het inschrijfformulier van onze cursussen kun je aangeven of je speciale dieetwensen hebt. En of je gebruik wilt maken van een tolk gebarentaal, een schrijftolk, grootletters of de ringleiding. 

  Ons kantoor is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Kijk hiervoor bij Routebeschrijving. Vanaf de bushalte aan de Archimedeslaan (halte Rijnsweerd-Zuid) is er een looproute met geleidelijnen naar ons kantoor. Zie de routebeschrijving voor visueel gehandicapten.

  Heb je hier nog vragen over, neem contact op met ons secretariaat

Aanmelden

 • Als een cursus vol is, zie je dat in de cursusagenda. Je kunt dan niet meer inschrijven. Met de knop ‘Hou me op de hoogte’ kun je wel aangeven dat je geïnteresseerd bent in deze cursus. Als je je gegevens invult, ontvang je een e-mail als deze cursus opnieuw wordt ingepland. 

 • Na inschrijving ontvang je een automatische bevestiging op het door jou ingevulde e-mailadres. Ongeveer 2 weken voor de start van de cursus sturen we je een e-mail met handige en aanvullende informatie. Denk aan de datum, het tijdstip en de locatie waar je verwacht wordt. En of je iets moet meebrengen of voorbereiden.  

 • De link ontvang je niet direct na aanmelding, maar enkele dagen voor de bijeenkomst.

Afmelden

 • Kun je toch niet deelnemen? Geef het meteen of uiterlijk 14 dagen van tevoren aan ons door, per mail (academie@pgosupport.nl) of telefonisch. Je mag ook zorgen dat een collega van je organisatie je plaats inneemt. Zo help je ons om onnodige kosten te voorkomen.

Kosteloos

 • De cursussen en trainingen die je in de cursusagenda vindt zijn specifiek en exclusief toegankelijk voor mensen die actief zijn voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties. Voor hen is deelname kosteloos. De statiegeldregeling is eind december 2023 afgeschaft.

  We doen wel een dringend beroep op je: schrijf je alleen in voor de cursus die past bij je rol, functie of ambities. En beschouw je inschrijving niet als vrijblijvend.

Online leerplatform en online modules

 • Als je je aanmeldt om een online module te volgen, ontvang je na inschrijving een persoonlijke login voor ons online leerplatform (pgosupport.procademy.nl/login). Daar vind je de online modules. Je krijgt 2 maanden toegang tot de online module waar je je voor hebt aangemeld. 

 • Ja, onze online modules zijn kosteloos toegankelijk voor iedereen die actief is in patiëntenparticipatie in zorg en welzijn zoals zorgverleners, onderzoekers, zorgverzekeraars, gemeenten of andere maatschappelijke organisaties. We rekenen er wel op dat je na inschrijving de online module daadwerkelijk gaat volgen. 

 • Als je al eerder een cursus bij PGOsupport hebt gevolgd, heb je al een keer inloggegevens voor de online omgeving ontvangen (afzender: app@procademy.nl). Deze kun je opnieuw gebruiken. Je ontvangt dus geen nieuwe gegevens. Je vindt de nieuwe cursus in je persoonlijke dashboard (pgosupport.procademy.nl/login).

 • Wanneer je inlogt in onze online leeromgeving Procademy (pgosupport.procademy.nl), kom je terecht op je persoonlijke dashboard. In het midden staat het kopje 'Groepen', met daaronder de namen van de cursussen waarvoor jij bent aangemeld. Door te klikken op de naam van de cursus, kom je in de omgeving waar alle cursusinformatie is gebundeld. Scroll naar beneden om alle onderdelen te zien. Je vindt dan de theorie, de opdrachten en de bijeenkomsten in chronologische volgorde.

 • Jazeker, dit kan zo vaak als je wilt. En heb je een onderdeel eerder al een keer afgerond, dan hoef je deze niet nog een keer te doorlopen.

Onderzoekers

 • Zeker! Voor onderzoekers en zorgorganisaties maken we graag een training op maat over het vormgeven van (patiënten)participatie. Neem vrijblijvend contact op met de academie om de mogelijkheden en de kosten te bespreken: academie@pgosupport.nl.