Ga direct naar de content

Onze kijk op leren

In onze cursussen waarderen cursisten de persoonlijke benadering van trainers, de praktische toepasbaarheid en het delen van kennis met andere cursisten. Ook de variatie aan vormen wordt goed gewaardeerd: online, op locatie of een combinatie van beide. Dat is wat de cursussen van de academie van PGOsupport zo uniek maakt.

Deel deze pagina:

Vanuit betrokkenheid

We spelen in op jouw betrokkenheid en nieuwsgierigheid die je hebt omdat je gaat en staat voor je vrijwilligerswerk en daarbij tegen een knelpunt aanloopt. Of misschien wil je nog beter of efficiënter worden in wat je doet. Vanuit een concrete leerbehoefte gaan we aan de slag.

Sociaal leren

Leren is bij PGOsupport iets wat je samen met anderen doet. Je leert dus niet alleen van een trainer of docent die vertelt hoe het zit. Maar vooral ook door uit te wisselen met medecursisten en de kennis toe te passen. Sociaal leren, op locatie of door online in gesprek te gaan en je netwerk te vergroten. Je leert mét en van elkaar.

De regie bij jou

Bij PGOsupport bepaal je zelf wat je wilt leren, waar en wanneer. We hebben een groot aanbod van cursussen en bieden steeds meer vormen aan: online cursussen, cursussen op diverse locaties in Nederland, of juist een combinatie van online en op locatie. Zelfstudie is daarbij belangrijk. Kies zelf welke modules je doorloopt en in welke volgorde. Kies ook welke vorm het beste bij je past en voer in je eigen tempo een voorbereidingsopdracht uit. Kortom, de regie (en ook de verantwoordelijkheid om te leren) ligt bij jou.

Jaarlijks scholen we meer dan 1.000 mensen die actief zijn bij een patiëntenorganisatie

Toepasbaar in jouw situatie

Wat je leert, maken we toepasbaar. Zodat je niet alleen weet hoe je iets moet doen, maar dat vervolgens ook kunt doen. Veel oefenen dus, waarbij we kennis vertalen naar voor jou herkenbare situaties. Daarbij begeleidt een deskundige trainer/adviseur je om het geleerde in jóuw situatie toe te passen.

Opleiding en advies vullen elkaar aan

Leren staat niet op zichzelf. Je persoonlijke motivatie om te leren hangt nauw samen met je betrokkenheid bij je organisatie. Omgekeerd vraagt een nieuwe koers van de organisatie vaak nieuwe kennis en vaardigheden van vrijwilligers en medewerkers. De academie werkt daarom nauw samen met de inhoudelijk adviseurs van PGOsupport die patiëntenorganisaties adviseren en begeleiden. Vaak maakt een cursus op maat onderdeel uit van een adviestraject. Of we signaleren in een cursus een aanvullende behoefte aan advies. Opleiding en advies zijn dus vaak met elkaar verbonden. Lees meer over de adviestrajecten van PGOsupport.

Ervaren en betrokken docenten

Om de kwaliteit van de cursussen te garanderen, werken we samen met ervaren en inspirerende docenten die we selecteren op:

  • vakinhoudelijke kwaliteit
  • didactische vaardigheden
  • ervaring en betrokkenheid met de missie en visie van PGOsupport
  • ze kennen de vragen en wereld van patiëntenorganisaties

Ervaringen met cursussen

Meer weten?

Neem contact op met
Ades Joaquin Niazy

Ades Joaquin Niazy

adviseur leren en ontwikkelen

Verhalen uit de praktijk