Ga direct naar de content

Communicatieadvies voor patiëntenorganisaties

Communicatie is één van de belangrijkste activiteiten van je patiëntenorganisatie. PGOsupport heeft antwoord op je communicatievragen. Over de website, de nieuwsbrief, het ledenblad, social media… noem maar op. Maar ook voor een planmatige aanpak kun je bij ons terecht.

Deel deze pagina:

PGOsupport heeft de afgelopen 10 jaar met inmiddels 4 specialisten in huis ruime ervaring opgebouwd met communicatie voor en van patiëntenorganisaties. Onze kennis en ervaring geven we graag aan je door.  

We beantwoorden dan ook regelmatig vragen als:

  • hoe kunnen we onze website verbeteren?
  • hoe krijgen we meer nieuwsbriefabonnees?
  • hoe stimuleren we het gebruik van onze online community?
  • hoe brengen we ons evenement het beste onder de aandacht?
  • hoe zetten we social media het beste in?

Heb je een communicatievraag? Kom maar op!

Zit jij nu ook met zo’n communicatievraag? Neem even contact op. Dan kijken we hoe we je verder kunnen helpen. Hebben we het antwoord niet paraat, dan verwijzen we je door binnen ons netwerk.

We publiceren regelmatig artikelen over communicatie in onze nieuwsbrief. Meld je aan! In de LinkedIn-groep van PGOsupport kun je bovendien terecht voor tips en suggesties van collega-organisaties.

Planmatige aanpak

Met een planmatige communicatieaanpak vergroot je de kans op succes. Je denkt na over wie je, wanneer, met welke boodschap en welke media wilt bereiken. In de strategie geef je in grote lijnen aan langs welke weg je het communicatiedoel wilt bereiken. Je bepaalt de inhoud en de toon van je communicatie, welke middelen je inzet en hoe je de doelgroepen gaat benaderen.

Websitescan: hoe goed is jouw website?

Je website is meestal het belangrijkste communicatiekanaal van je patiëntenorganisatie. Is je informatie goed vindbaar? Sluit de website aan op je communicatiedoelen? Zou je graag meer bezoekers, meer nieuwsbriefabonnees of meer leden krijgen via je website? Anne van Voorthuizen van PGOsupport kan een websitescan doen, en tips geven voor verbetering. De websitescan bestaat uit een kennismakingsgesprek, een rapport met bevindingen en een afsluitend coachend gesprek over het doorvoeren van de verbeteringen. Neem contact op met Anne van Voorthuizen, online communicatieadviseur van PGOsupport.

Voor patiëntenorganisaties kosteloos 

De ondersteuning van landelijk werkende patiënten- en gehandicaptenorganisaties voeren wij uit in opdracht van het ministerie van VWS. Daarom hoeven wij voor deze dienstverlening geen kosten in rekening te brengen. Voor andere organisaties zijn er wel kosten aan verbonden. Neem vrijblijvend contact op voor een verkennend gesprek.

Meer weten?

Neem contact op met
Judith Winnen

Judith Winnen

communicatieadviseur

Cursussen communicatie