Ga direct naar de content

Advies vrijwilligers werven en behouden

Vrijwilligers vinden en betrokken houden, is voor veel patiëntenorganisaties een uitdaging. Het goede nieuws is: er zijn meer dan genoeg vrijwilligers. Maar de vrijwilliger van nu heeft eigen wensen en drijfveren. Dat vraagt om een eigentijdse benadering. PGOsupport helpt je daar graag bij.

Deel deze pagina:

Vrijwilligers van nu hebben een druk leven. Ze leggen zich vaak liever niet volledig vast. Daarop inspelen is belangrijk. Dat doe je door aan te sluiten bij de behoeften en wensen van vrijwilligers, en door het werk zichtbaar en aantrekkelijk te maken.

Advies op maat

PGOsupport biedt je advies en cursussen voor effectief vrijwilligersmanagement:

  • vrijwilligers werven en betrokken houden
  • vrijwilligersbeleid
  • bestuursleden vinden
  • vrijwilligersdagen
  • teambuilding

Ook al bestaan er heel wat checklists, do’s en don’ts… er is geen standaardrecept voor vrijwilligersbeleid. Elke organisatie is anders, met een andere doelgroep en type vrijwilligers.

Daarom bieden we advies op maat. Dat begint met een gesprek. Daarna kijken we wat nodig is. Soms kan een eenmalige brainstorm al helpen, soms is langere begeleiding nodig.

Je vraag is welkom: neem contact op

Heb je een acute vraag? Of behoefte aan een adviestraject? Voor welke uitdaging je organisatie ook staat, bespreek het met PGOsupport. Neem contact op met Marloes Biegel of Betsie van Dort.

Voor patiëntenorganisaties kosteloos 

De ondersteuning van landelijk werkende patiënten- en gehandicaptenorganisaties voeren wij uit in opdracht van het ministerie van VWS. Daarom hoeven wij voor deze dienstverlening geen kosten in rekening te brengen. Voor andere organisaties zijn er wel kosten aan verbonden. Neem vrijblijvend contact op voor een verkennend gesprek.

Meer weten?

Neem contact op met
Marloes Biegel

Marloes Biegel

adviseur vrijwilligersmanagement

Meer weten?

Neem contact op met
Betsie van Dort

Betsie van Dort

adviseur vrijwilligersmanagement / achterbanraadpleging

Cursussen vrijwilligersbeleid