Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Gevolgen coronamaatregelen voor onze dienstverlening

Maak kennis met ons online leerplatform

Als je bij PGOsupport een cursus volgt, krijg je toegang tot ons online leerplatform. Maar waarom eigenlijk? Wat kun je ermee?

Ons leerplatform is een online, interactieve en beveiligde omgeving waarin leren voorop staat. Hier vind je kennis in de vorm van tekst, afbeeldingen en video’s. Ook staan er oefeningen en opdrachten klaar, bijvoorbeeld ter voorbereiding op een bijeenkomst. En lever je een opdracht in, dan krijg je via het platform feedback van je trainer.

Leren binnen je eigen account

De kennis op ons leerplatform is niet vrij beschikbaar, de omgeving is beveiligd. Meestal krijg je een account, jouw toegangssleutel, als je je bij PGOsupport aanmeldt voor een cursus. Maar ook als je een adviestraject volgt kun je een account krijgen. Die geeft je, nu en in de toekomst, toegang tot alle kennis uit de online en blended (een combinatie van online en op locatie) cursussen waaraan jij deelneemt.

PGOsupport heeft gekozen voor het online leerplatform van Procademy. Samen met hen zetten we een platform neer waarmee leren op afstand eenvoudig, interactief en veilig is.

Ook samen online leren

Wij vinden het belangrijk om te leren van en met elkaar. Tijdens bijeenkomsten - zowel op locatie als online - besteden we altijd aandacht aan uitwisseling, samenwerken en feedback. Ons leerplatform ondersteunt dit.

Je kunt er prima zelfstandig leren, bijvoorbeeld als je een kennismodule over de Zorgverzekeringswet bestudeert. Maar je leert op het platform ook samen, bijvoorbeeld door na een bijeenkomst je praktijkervaringen te delen met je medecursisten. Of door online feedback te ontvangen van je trainer.

Waarom online leren via het platform?

Ons cursusaanbod bestond voor corona vrijwel geheel uit cursussen die op locatie, bij PGOsupport of elders in het land, gegeven werden. Toch besloten we al in 2019 om actiever in te zetten op online leren.

De vrijwilligers van organisaties die wij ondersteunen, vragen al jaren om zelfstudiemateriaal. Zodat ze op afstand kunnen (blijven) leren. Reizen is voor velen namelijk een flinke belasting. Ook tijd, en vooral het tijdstip, is een beperking die het voor vrijwilligers lastig kan maken om een cursus te volgen. Leren in je eigen tijd en tempo is dan een uitkomst.

Een ander voordeel van online leren is dat het geleerde beter blijft plakken. Vooral als we online leren aanvullen met onderlinge uitwisseling in een bijeenkomst op locatie. Omdat je zelfstandig de theorie bestudeert, is er in de bijeenkomst meer tijd voor de toepassing en verwerking ervan. Je bent dan op meerdere momenten actief met de leerstof bezig en je verwerkt en verdiept je kennis. Kortom: op deze manier leer je meer en beter.

Hoe ons leerplatform dat ondersteunt? Je vindt alle online leermaterialen van PGOsupport op één plek. Zo is alle kennis altijd makkelijk toegankelijk, beschikbaar en beveiligd via jouw eigen account. En we helpen je om daar snel je weg in te vinden!

Aan de slag met het leerplatform: een voorbeeld

Stel: je hebt je aangemeld voor de blended cursus Communiceren met Impact. Zo'n 2 weken voor de eerste bijeenkomst ontvang je van ons per e-mail de inloggegevens voor je account in het online leerplatform. Dit is een inlogcode voor www.pgosupport.procademy.nl. Na het inloggen verschijnt jouw leertraject op het scherm.

Ter voorbereiding op de eerste bijeenkomst bekijk je een aantal korte video’s en beantwoord je de bijbehorende vragen. Je vult ook een intakeformulier in. Zo weet de trainer wie jij bent en wat jouw verwachtingen zijn over het traject.

Dan volgt de eerste online bijeenkomst van 2,5 uur. Je gaat samen met de trainer en andere cursisten aan de slag. Na afloop vind je de gebruikte PowerPoint-presentatie terug op het leerplatform.

Met een oefenopdracht bereid je je vervolgens voor op de tweede bijeenkomst. Deze is op locatie, bij PGOsupport. Daar oefen je, onder begeleiding van de trainer, met het toepassen en verdiepen van de kennis en vaardigheden die je online leerde.

Nieuwsgierig geworden?

We gebruiken het online leerplatform inmiddels al voor veel cursussen. In onze cursusagenda vind je het complete aanbod. De cursusvormen ‘online’ en ‘blended’ maken meestal gebruik van het leerplatform.

Heb je vragen?

Op donderdag 7 oktober van 15:30 tot 16:30 uur is er een online vragenuur over ons online leerplatform. Je kunt er terecht met al je vragen over het platform. Niet alleen als je er nog niet eerder mee hebt gewerkt, maar ook wanneer je dat wel hebt gedaan en daarover een of meer vragen hebt. Deelname is gratis.

Kan je vraag niet wachten?

Stel hem alvast aan Ruben Bos, adviseur online leren

Neem contact op met Ruben