Ga direct naar de content

Routebeschrijving voor visueel gehandicapten

Gedetailleerde routebeschrijving met het openbaar vervoer en de looproute van de bushalte naar PGOsupport, voor visueel gehandicapten.

Deel deze pagina:

Er is een looproute met geleidelijn vanaf de nabijgelegen bushalte Rijnsweerd-Zuid. Het is ook mogelijk om bij deze bushalte opgehaald te worden door een medewerker van PGOsupport. Op zaterdag kan dat in verband met de bezetting op ons kantoor wat lastiger zijn. Neem daarom tijdig telefonisch contact met ons op via (030) 2040 700 of secretariaat@pgosupport.nl.

Bussen vanaf Utrecht Centraal

Vanaf Utrecht Centraal rijden bussen 18 en 28 naar PGOsupport (halte Rijnsweerd-Zuid / Daltonlaan). Beide bussen rijden op werkdagen meerdere keren per uur. Bus 28 rijdt ook in het weekend, bus 18 niet.

Utrecht Centraal is niet de begin- en eindbestemming van deze bussen. Let dus op de juiste richting (zie bij opstappen hieronder). 

Opstappen

De bussen 18 en 28 vertrekken vanaf perron A4 van het busstation aan de centrumzijde van Utrecht Centraal 
Neem bus 18 in de richting Rijnsweerd via Centrum of bus 28 in de Richting P+R Science Park/De Uithof via  Rijnsweerd.

Uitstappen

De uitstaphalte is Rijnsweerd-Zuid / Daltonlaan. De ritduur is 11 minuten en de haltes worden meestal in de bus omgeroepen.

Looproute vanaf de bushalte

Ga na het uitstappen naar links (in de rijrichting van de bus) en volg de geleidelijn. Je loopt op een vluchtheuvel met aan je rechterhand de rijweg en aan je linkerhand de busbaan. Links van de busbaan loopt nog een fietspad.

De geleidelijn brengt je bij de oversteek van de vrije busbaan. De oversteek heeft noppentegels als waarschuwingsmarkering. De bussen komen hier van 2 richtingen. De oversteek van de busbaan is voorzien van een eigen waarschuwingssysteem. Als er een bus nadert, hoor je een piepsignaal. Hoor je geen signaal, dan kun je oversteken. Draai 90 graden naar links en steek de busbaan over.

Je komt uit op de vluchtheuvel tussen de busbaan en het fietspad. De oversteek heeft noppentegels als waarschuwingsmarkering. Steek ook het fietspad over. Let op: het fietspad wordt druk bereden in beide richtingen.

Ga vervolgens op het trottoir rechtsaf. Links langs het trottoir loopt een grasrand. Er volgt een oversteek van een uitrit van een parkeerterrein, voorzien van noppentegels als waarschuwingsmarkering. Er is een voetgangersstoplicht met rateltikker.

Na de uitrit volg je het trottoir nog ongeveer 50 meter tot de volgende zijstraat. Ga hier linksaf en volg de geleidelijnen. Je loopt nu over het trottoir aan de linkerkant van de weg onder een gebouw door, het terrein op waar het kantoor van PGOsupport ligt.

Let op: het pad is tamelijk smal. Links van de geleidelijn komen parkeerpaaltjes, aan de rechterkant staat een lantaarnpaal. Steek nu de weg over; de oversteek is gemarkeerd met noppentegels. Aan de overkant ga je het trottoir op en volg je de geleidelijnen tot de ingang.

De ingang is voorzien van een dubbele schuifdeur. De eerste schuifdeuren gaan automatisch open. Voor de tweede schuifdeuren vind je aan de rechterkant een paaltje met de bel van PGOsupport, ongeveer op heuphoogte.

Een medewerker van PGOsupport komt opendoen en wijst je verder de weg.