Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
je verhaal overtuigend brengen

Effectief presenteren

Niet gepland
Duur 2 dagen
Doelgroep Mensen die namens hun patiënten-/cliëntenorganisatie presentaties houden
Kosten € 100,- statiegeld
Niveau Basis 
Leerpad Persoonlijke ontwikkeling
Hou me op de hoogte

Hoe hou je op een goede manier de aandacht vast? Hoe breng je je verhaal overtuigend over?

In deze cursus leer je in 2 dagen effectief presenteren. Je leert hoe je een presentatie opbouwt en hoe je deze afstemt op je toehoorders. 

Inhoud

Dag 1

De eerste dag leer je een aantal basistechnieken. Ook leer je hoe je zonder powerpoint een presentatie houdt.

Dag 2

We gaan ervan uit dat alle deelnemers voor de tweede cursusdag ten minste één presentatie voor hun organisatie hebben gehouden. We vullen deze dag in op basis van die ervaring en met enkele technieken voor gevorderden.

Ook leveren de deelnemers op dag 2 een case of ervaring in waaraan gewerkt kan worden. Bijvoorbeeld rumoer in zaal, lastige vragen, moeilijke of pijnlijke onderwerpen, omgaan met mensen die een (te) hoge status aannemen etc. Hierover vindt kort voor de cursusdag afstemming plaats met de trainer.

Tenslotte leggen alle deelnemers een proeve van bekwaamheid af.

Inspirerend en leuk

Met acteur en communicatietrainer Thijs Roovers werk je in een groep van maximaal 8 personen om ieders performance te verbeteren. Uitgangspunt is leren op een inspirerende en ook leuke manier, die energie geeft.

De trainer gebruikt daarvoor technieken die voor een deel uit het acteursvak komen, zoals stemoefeningen, nonverbaal gedrag, improvisatie, gebaren, status en gebruik van humor.

Goede opbouw

Daarnaast werk je aan een goede opbouw van je verhaal: wat is een goed begin, wat vertel je in het midden en hoe eindig je op een overtuigende manier die wordt onthouden? Ook het gebruik van technieken komt aan bod, zoals powerpoint en beeld en geluid.

Persoonlijk doel

Thijs Roovers maakt gebruik van de camera zodat elke deelnemer zichzelf kan terugzien en kan verbeteren.

Vooraf ontvangt iedere deelnemer een vragenlijst. Hierop kun je als deelnemer aangeven wat het persoonlijke doel is van deelname en aan welke specifieke onderwerpen je wilt werken.

Trainer

Thijs Roovers – Trainer

Thijs Roovers

Thijs Roovers is acteur en theatermaker. Vanuit zijn eigen bedrijf de Zaak Roovers richt hij zich als trainer, acteur, adviseur en coach op verandermanagement binnen bedrijven en instellingen.

Hou me op de hoogte

Laat je gegevens achter, dan weten we dat er belangstelling is. We berichten je als we deze cursus of bijeenkomst gaan plannen.

* Deze velden zijn verplicht

Je naam:
Aanhef
Nieuwsbrief
Privacybeleid *