Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
je verhaal overtuigend brengen

Effectief presenteren

Niet gepland
Duur 2 dagen
Doelgroep Mensen die namens hun patiënten-/cliëntenorganisatie presentaties houden
Kosten € 100,- statiegeld
Niveau Basis 
Leerpad Persoonlijke ontwikkeling
Hou me op de hoogte

Hoe hou je de aandacht vast? Hoe breng je je verhaal overtuigend over?

In deze cursus leer je in 2 dagen effectief presenteren. Je leert hoe je een presentatie opbouwt en afstemt op je toehoorders. 

Inhoud

Dag 1

De eerste dag leer je een aantal basistechnieken. En hoe je zonder powerpoint een presentatie houdt.

Dag 2

Voorafgaand aan de tweede cursusdag heb je ten minste één presentatie voor je organisatie gehouden. We vullen deze dag in met die ervaring en met enkele technieken voor gevorderden.

Ook lever je op dag 2 een case of ervaring in waaraan je kunt werken. Bijvoorbeeld rumoer in de zaal, lastige vragen, moeilijke of pijnlijke onderwerpen, omgaan met mensen die een (te) hoge status aannemen. Kort voor de cursusdag stemt de trainer dit met je af.

Tenslotte leg je een proeve van bekwaamheid af.

Inspirerend en leuk

Met acteur en communicatietrainer Thijs Roovers werk je in een groep van maximaal 8 personen om ieders performance te verbeteren. Uitgangspunt is leren op een inspirerende en ook leuke manier, die energie geeft.

De trainer gebruikt daarvoor technieken die voor een deel uit het acteursvak komen, zoals stemoefeningen, nonverbaal gedrag, improvisatie, gebaren, status en gebruik van humor.

Goede opbouw

Daarnaast werk je aan een goede opbouw van je verhaal: wat is een goed begin, wat vertel je in het midden en hoe eindig je op een overtuigende manier die je publiek onthoudt? Ook de techniek komt aan bod, zoals powerpoint en beeld en geluid.

Persoonlijk doel

Thijs Roovers filmt de presentaties zodat elke deelnemer zichzelf kan terugzien en kan verbeteren.

Vooraf ontvang je een vragenlijst. Hierop kun je aangeven wat je persoonlijke leerdoel is en waar je aan wilt werken.

Trainer

Thijs Roovers – Trainer

Thijs Roovers

Thijs Roovers is acteur en theatermaker. Vanuit zijn eigen bedrijf de Zaak Roovers richt hij zich als trainer, acteur, adviseur en coach op verandermanagement binnen bedrijven en instellingen.

Hou me op de hoogte

Laat je gegevens achter, dan weten we dat er belangstelling is. We berichten je als we deze cursus of bijeenkomst gaan plannen.

* Deze velden zijn verplicht

Je naam:
Aanhef
Privacybeleid *