Ga direct naar de content

Vrijwilligersprijzen 2023: wat maakt het werk de moeite waard?

15 december 2022

Wat maakt het vrijwilligerswerk voor jouw organisatie de moeite waard? Waar ben je enthousiast over, wat maakt je werk mooi en welk verhaal kun je daarover delen? De jaarlijkse Nationale vrijwilligersprijzen draaien deze keer om het verhaal van je organisatie. Je doet mee door een vlog in te sturen. En mooi meegenomen: zo’n vlog kun je prima gebruiken om nieuwe vrijwilligers te werven.

Deel deze pagina:

Vrijwilligersprijzen

Jaarlijks organiseert het Platform Vrijwillige Inzet de Nationale Vrijwilligersprijzen, een waarderingsprijs voor vrijwilligersorganisaties en vrijwilligersinitiatieven. Deze keer staan de typische verhalen die bij vrijwilligerswerk horen centraal. Wat betekent vrijwilligerswerk voor jouw organisatie? Wat maakt wat jullie doen zo mooi?

Je doet mee door het verhaal van jouw organisatie in een vlog te vertellen. De hoofdprijs is 15.000 euro. Insturen kan tot en met 28 februari 2023.

Selectie en prijzen

Een selectiecommissie kiest uit alle aanmeldingen 6 genomineerden. Van deze genomineerden wordt een videoportret gemaakt. Een jury bepaalt op basis van deze portretten wie de winnaar is.

De hoofdprijs is maar liefst 15.000 euro. De andere 5 genomineerden winnen ieder 2.000 euro. Ben je niet genomineerd, maar hoor je wel tot een van de 80 favorieten van de selectiecommissie, dan krijg je 750 euro. De moeite waard dus om mee te doen.

Wat moet je doen?

Maak een vlog van maximaal 1 minuut waarin je vertelt wat je aangrijpt in jullie vrijwilligerswerk. Op de website van het Platform Vrijwillige Inzet lees je hoe je je aanmeldt. Ook vind je er een format en spelregels voor de vlog. 

De selectiecommissie kijkt naar de kwaliteit van je verhaal, niet naar de kwaliteit van je vlog. Het gaat om verhalen die raken, waarin de emotie voelbaar is. Val je niet in de prijzen, dan heb je in ieder geval een mooie vlog om te gebruiken voor bijvoorbeeld de werving van nieuwe vrijwilligers.

Lees meer over de Nationale Vrijwilligersprijzen op de website van het Platform Vrijwillige Inzet.