Ga direct naar de content

Wijziging voorwaarden dienstverlening patiëntenorganisatie

14 december 2023

Vanaf 2024 wijzigen de voorwaarden van onze dienstverlening aan patiëntenorganisaties. Het belangrijkste: we vragen geen statiegeld meer bij inschrijving voor een cursus.

Deel deze pagina:

Kosteloos voor patiëntenorganisaties

Patiëntenorganisaties hoeven nú al niet te betalen voor het merendeel van onze diensten. Het ministerie van VWS neemt die kosten voor zijn rekening.

Vanaf 2024 verandert VWS de financiering voor PGOsupport. Daardoor hoeven wij patiëntenorganisaties helemaal geen kosten meer in rekening te brengen. Vanaf 2024 geldt voor patiëntenorganisaties:

  • geen statiegeld meer voor deelname aan een cursus
  • geen rekening meer voor een adviestraject
  • kosteloos gebruikmaken van een vergaderzaal.

Let op: dit geldt exclusief voor patiëntenorganisaties die landelijk werken. Alleen zij kunnen kosteloos gebruikmaken van het door VWS gefinancierde deel van ons aanbod.

Mogelijkheden voor andere organisaties in zorg en welzijn

Uiteraard kunnen andere organisaties in zorg en welzijn nog steeds bij ons terecht. Bijvoorbeeld voor advies of training op maat over het vormgeven van (patiënten)participatie. Daar kunnen dan kosten aan verbonden zijn.

Wil je weten of en hoe we je verder kunnen helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Online informatie voor iedereen beschikbaar

En voor de volledigheid: onze online informatie, vragenuurtjes en alle online modules zijn en blijven natuurlijk gratis beschikbaar voor iedereen die betrokken is bij (patiënten)participatie in zorg en welzijn.

Meer informatie

Kijk voor alle informatie en mogelijkheden op onze website:

En heb je vragen? Neem vooral contact met ons op!