Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Gevolgen coronamaatregelen voor onze dienstverlening

Saskya Angevare

"Het inspireert mij om andere patiëntenvertegenwoordigers meer kennis mee te geven van de wereld van medicijnontwikkeling."

 foto Saskya Angevare

Neem contact op met Saskya Angevare, medewerker EUPATI NL

EUPATI NL

Als medewerker EUPATI NL bij PGOsupport, coördineer ik de tweede leergang van deze opleiding. EUPATI Nl leidt Nederlandse patiëntenvertegenwoordigers op tot volwaardige partners op geneesmiddelengebied.

Ervaring

Ik ben zelf eind 2020 met de eerste lichting studenten van de EUPATI NL-opleiding afgestudeerd en mag me nu EUPATI fellow noemen. Ik weet dus uit eigen ervaring hoe het is om deze pittige opleiding als patiëntenvertegenwoordiger te doorlopen. Ik vind het dan ook geweldig dat ik me nu voor de tweede lichting studenten mag inzetten.

Toegankelijker

Omdat ik zelf patiëntenvertegenwoordiger ben bij 3 verschillende organisaties voor zeldzame aandoeningen (Nederland, Europees en in de VS) sluit ik helemaal aan bij de doelgroep van PGOsupport én bij EUPATI. Ik straalde bij mijn eerste sollicitatiegesprek dan ook van oor tot oor, omdat ik zo graag bij PGOsupport wilde werken. En dat ik me mag inzetten voor EUPATI NL is al helemaal een cadeautje.

Het inspireert mij om de nieuwe studenten meer kennis mee te geven van de wereld van medicijnontwikkeling, zodat het traject van onderzoek en ontwikkeling van medicijnen toegankelijker voor ze wordt. Dat helpt ook andere patiënten.

Omdenker

Ik ben goed in mensen bij elkaar brengen en luisteren. Het mooiste compliment dat ik heb gekregen en die mij het beste omschrijft is dat ik een OMdenker ben. Dat heb ik geleerd in mijn vorige baan waar ik samen met anderen werkte aan inclusiviteit: met bepaalde aanpassingen iedereen mee laten doen in een werkomgeving. Het heeft me ook gemaakt tot iemand die denkt in mogelijkheden. Eigenschappen die mij in deze functie goed van pas komen.

Heb je vragen over de EUPATI NL-opleiding?

Neem contact op met Saskya Angevare, medewerker EUPATI NL:

E-mail:
Telefoon: