Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Gevolgen coronamaatregelen voor onze dienstverlening

Vacature: Medewerker EUPATI NL/ patiëntenparticipatie bij onderzoek

PGOsupport zoekt voor 32/36 uur per week een ondernemende en betrokken medewerker voor de uitvoering van de EUPATI Nederland-opleiding. Deze medewerker heeft tevens de ambitie om door te groeien naar adviseur/trainer patiëntenparticipatie bij wetenschappelijk onderzoek.

Als organisatietalent met een (bio-)farmaceutische of biomedische achtergrond ga je direct aan de slag binnen het team dat zich bezighoudt met de uitvoering van de tweede leergang van EUPATI NL. Deze opleiding geeft ervaren patiëntenvertegenwoordigers de kennis en vaardigheden om vanuit het patiëntenperspectief mee te praten bij geneesmiddelenonderzoek en -ontwikkeling.

In de resterende tijd krijg je de gelegenheid bekend te raken met het bredere aanbod van PGOsupport op het gebied van patiëntenparticipatie. Zodat je je kunt ontwikkelen tot volwaardig trainer/adviseur. Je focus ligt daarbij op wetenschappelijk onderzoek en de verschillende doelgroepen (minimaal onderzoekers en patiëntenorganisaties) die PGOsupport benaderen voor training of advies.

*een deeltijdfunctie als Medewerker EUPATI NL (0.5 fte) of Adviseur/trainer patiëntenparticipatie (0.5 fte) is bespreekbaar.

Over PGOsupport

PGOsupport is een onafhankelijke kennis- en adviesorganisatie in zorg en welzijn. We scholen en adviseren over effectieve en duurzame patiëntenparticipatie. Onze focus ligt op het versterken van dialoog en samenwerking tussen patiëntenorganisaties en hun partners, omdat dat in onze ogen de basis is voor meer impact op kwaliteit van zorg en leven. Daarnaast ondersteunen we de patiëntenbeweging specifiek bij organisatieontwikkeling, bedrijfsvoering, fondsenwerving en vrijwilligersmanagement.

PGOsupport is een ambitieuze, groeiende organisatie met circa 30 medewerkers. De organisatie is plat en de lijnen zijn kort. Het team patiëntenparticipatie bestaat nu uit 8 adviseurs met ieder een eigen aandachtsgebied. Patiëntenparticipatie bij wetenschappelijk onderzoek is een speerpunt van PGOsupport voor de komende jaren. Het advies- en trainingsaanbod op dit gebied zal verder worden uitgebreid. Daarvoor zoeken we versterking van het huidige team.

Over EUPATI Nederland

EUPATI Nederland is een hoogwaardige opleiding voor ervaren patiëntenvertegenwoordigers op het gebied van geneesmiddelenonderzoek- en ontwikkeling. In 2018 nam PGOsupport het initiatief om de Europese EUPATI-opleiding te vertalen en aan te scherpen naar de Nederlandse context.

De start van de tweede leergang staat gepland voor september 2021. PGOsupport voert deze (blended) opleiding uit binnen een publiek-privaat samenwerkingsverband met diverse partners vanuit de overheid, industrie en het patiëntenperspectief. Voor de theorie is een online leeromgeving ingericht met 5 inhoudelijke online modules. Tijdens de 6-8 trainingsdagen op locatie ligt de nadruk op het toepassen van die kennis en het trainen van vaardigheden.

Dit ga je doen

Vanaf het begin ligt je focus op de dagelijkse werkzaamheden ten behoeve van de organisatie van de EUPATI NL-opleiding. Je hebt een afgebakend takenpakket binnen het bestaande team. Deze taken omvatten gemiddeld de helft van je werktijd.

 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor de EUPATI NL- (aspirant)studenten en alumni.
 • Je realiseert specifieke onderdelen van de EUPATI NL-opleiding en onderhoudt de daarvoor noodzakelijke contacten met relevante partnerorganisaties en (gast)docenten. Als voorbeeld kun je denken aan de voorbereiding van de trainingsdagen, online of op locatie.
 • In teamverband werk je aan de verdere doorontwikkeling van de EUPATI NL-opleiding en een optimale inbedding daarvan binnen het Nederlandse geneesmiddelen R&D-veld.

In het resterende deel van je werktijd ga je aan slag met diverse werkzaamheden. Deze komen voort uit het recent opgestelde werkplan op het gebied van patiëntenparticipatie bij wetenschappelijk onderzoek. De precieze invulling stemmen we graag mede af op jouw specifieke interesses en competenties. We bieden je in ieder geval de mogelijkheid om bekend te raken met ons huidige aanbod van advies en opleiding. Gaandeweg ga je meedraaien in trajecten van je collega’s, zodat je op termijn zelfstandig ingezet kunt worden als trainer/adviseur.

Wie we zoeken

Jij bent:

 • een organisatietalent, praktisch en zorgvuldig.
 • iemand die goed zelfstandig aan de slag kan en tegelijkertijd een teamspeler is.
 • in het bezit van goede communicatieve en contactuele eigenschappen. Dit uit zich onder andere in het noodzakelijke inlevingsvermogen om EUPATI NL-studenten een prettige en waardevolle opleiding te bieden.

Jij hebt:

 • HBO/universitair werk- en denkniveau, bij voorkeur op (bio-)farmaceutisch gebied.
 • aantoonbare ervaring op het gebied van geneesmiddelenonderzoek- of ontwikkeling, bijvoorbeeld als onderzoeker en/of docent.
 • gevoel voor dat wat er nodig is om een hoogwaardige opleiding te realiseren, afgestemd op wat haalbaar is en optimaal gebruikmakend van wat mogelijk is.
 • kennis van en affiniteit met patiëntenparticipatie in onderzoek.
 • ambitie om door te groeien tot een zelfstandig adviseur/training op het gebied van patiëntenparticipatie in onderzoek.

Jij kunt:

 • eenvoudig schakelen tussen contacten met patiëntenvertegenwoordigers die als student de opleiding volgen, en contacten met EUPATI NL-partnerorganisaties die de opleiding samen met PGOsupport mogelijk maken.
 • je eigen werk zelfstandig organiseren en plannen binnen de kaders en tijdlijnen van de EUPATI NL-opleiding.

Hier mag je op rekenen

 • Een plezierige, collegiale werksfeer bij een organisatie met circa 30 gemotiveerde collega’s.
 • Veelzijdige contacten met nationale en internationale EUPATI-partners.
 • Voldoende ruimte voor eigen initiatief en ideeën om je werkzaamheden zelf in te vullen.
 • Ruimte om je professioneel verder te ontwikkelen.
 • In eerste instantie een contract voor een jaar, met mogelijkheid tot verlenging.
 • PGOsupport hanteert de CAO Sociaal Werk Nederland. Inschaling in schaal 10.

Laat van je horen

Stuur je motivatie en CV uiterlijk 4 maart 2021 naar vacature@pgosupport.nl. De eerste gesprekken staan gepland voor 8 of 11 maart.

Meer informatie: bezoek www.pgosupport.nl en www.eupati.nl. Of neem contact op met Annemiek van Rensen, senior adviseur patiëntenparticipatie/programmacoördinator EUPATI NL: A.vanrensen@pgosupport.nl - 06 1216 6987.


Acquisitie stellen we nadrukkelijk niet op prijs.