Ga direct naar de content

Platform helpt onderzoekers om patiëntenvertegenwoordigers te vinden

2 oktober 2023

EUPATI NL-afgestudeerden hebben nu ook toegang tot de Europese database EUPATIconnect. 

Deel deze pagina:

“Dat het platform EUPATIconnect vanaf nu ook toegankelijk is voor Nederlandse fellows, is fantastisch nieuws”, zegt EUPATI NL-fellow Saskya Angevare. Saskya is medewerker EUPATI NL bij PGOsupport, de trekker van de deze opleiding. “We hebben de afgelopen 1,5 jaar hard gewerkt om deze toegang te verkrijgen”.

afgestudeerde patiëntenvertegenwoordigers van de tweede jaargang van eupati nl
Afgestudeerden van de tweede jaargang van de EUPATI NL-opleiding

Matching

EUPATIconnect is een internationale database en een initiatief van EUPATI Europe om afgestudeerden (fellows) te matchen met onderzoekers, die patiënten bij hun projecten willen betrekken. Het platform maakt het voor hen makkelijker om ervaren patiëntenvertegenwoordigers te vinden, en voor EUPATI-fellows om hun kennis en vaardigheden gerichter in te zetten. Al meer dan 200 patiëntenvertegenwoordigers hebben hun profiel aangemaakt op het platform. Samen vertegenwoordigen ze meer dan 100 aandoeningen.

EUPATI-fellows kunnen in hun profiel aangeven voor welke soort projecten ze beschikbaar en benaderbaar zijn. Als onderzoekers een verzoek indienen om fellows voor hun projecten te vinden, verbindt het EUPATI-secretariaat beide partijen met elkaar.

EUPATI NL

EUPATI Nederland is afgeleid van patiëntenacademie EUPATI Europe (European Patients’ Academy on Therapeut Innovation). EUPATI leidt ervaren patiëntenvertegenwoordigers op tot volwaardige gesprekspartners bij de ontwikkeling van medicijnen. De Nederlandse EUPATI-opleiding heeft inmiddels 2 leergangen met fellows afgeleverd. De derde leergang is midden september van start gegaan met 17 studenten.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt rond EUPATI Nederland? Dat kan via de LinkedIn-pagina van EUPATI NL en de nieuwsflits EUPATI NL.

Meer weten?

Neem contact op met
Saskya Angevare

Saskya Angevare

medewerker EUPATI NL