Ga direct naar de content

Hanneke Marcelis

Hanneke Marcelis is adviseur regionale participatie bij PGOsupport. Ze werkt mee aan de ontwikkeling en ondersteuning van regionale hubs en geeft advies over participatievraagstukken aan organisaties die lokaal en regionaal actief zijn.  

Deel deze pagina:

portretfoto hanneke marcelisHanneke Marcelis, adviseur regionale participatie
E-mail: h.marcelis@pgosupport.nl
Telefoon: 06 40 41 18 17
LinkedIn-profiel

Regionale hubs

Een groot deel van mijn werk bij PGOsupport bestaat uit het ontwikkelen en ondersteunen van een netwerk van regionale hubs. Deze hubs gaan bruggen slaan tussen inwoners, cliënten en patiënten enerzijds en beleidsvorming en besluitvorming anderzijds. 

De zorg wordt steeds meer regionaal georganiseerd en de stem van de inwoner en cliënten en patiënten daarin is harstikke belangrijk. Zij weten immers als beste waar de behoeften en eventuele knelpunten liggen. Beleid kan voor diverse doelgroepen heel anders uitpakken en het is goed om diverse invalshoeken die landelijk vertegenwoordigd zijn ook regionaal en lokaal stem te geven.  

Ik vind het mooi dat we nu ook meer gaan kijken naar hoe we participatie regionaal goed vorm kunnen geven en regio’s kunnen ondersteunen dat zelf neer te zetten. Ik vind het ontzettend belangrijk dat de stem van gebruikers van zorg en ondersteuning een plek heeft en gehoord wordt. Daar draag ik graag aan bij. 

Lokale en regionale participatie 

Naast de regionale hubs geef ik bij PGOsupport ook advies over participatievraagstukken aan gemeenten, patiënten- en cliëntenorganisaties en aan andere lokale en regionale organisaties die actief zijn in het sociaal domein. 
Bij Zorgbelang Noord-Holland, FNO Zorg voor Kansen en Mentorschap Nederland heb ik de nodige ervaring opgedaan met participatie van inwoners, cliënten en patiënten in gemeentelijk en regionaal beleid. Daarbij heb ik ook geleerd hoe lastig het is om als lokale partij voet aan de grond te krijgen binnen een gemeente.  

Ik houd ervan als dingen goed en weloverwogen georganiseerd zijn. En passen bij de behoefte in elke regio en bij verschillende soorten vertegenwoordigers. Daarom ben ik blij dat ik mijn kennis en ervaring bij PGOsupport kan inzetten bij de opzet van de regionale hubs, en breder om regionale participatie goed vorm te geven.  

Heb je vragen over regionale participatie of de participatiehubs?

Neem contact op met Hanneke Marcelis, adviseur regionale participatie:

E-mail: h.marcelis@pgosupport.nl
Telefoon: 06 40 41 18 17