Ga direct naar de content

Lotte Lehman de Lehnsfeld

Lotte Lehman de Lehnsfeld is adviseur regionale participatie en trainer patiëntenparticipatie bij PGOsupport. Ze werkt onder andere mee aan de ontwikkeling en ondersteuning van regionale participatiehubs.  

Deel deze pagina:

foto lotte lehman de lehnsfeldContactgegevens:
E-mail: l.lehmandelehnsfeld@pgosupport.nl 
Telefoon: 06 38 21 52 29
LinkedIn-profiel

Adviseur regionale participatie

Zorg en welzijn worden steeds vaker op regionaal niveau georganiseerd. Om zorggebruikers, inwoners en andere betrokkenen hierin een stem te geven ga ik samen met mijn collega’s Hanneke Marcelis en Marieke van Noort, regionale participatiehubs ontwikkelen en ondersteunen.  
 
Via de participatiehubs betrekken we zorggebruikers en inwoners gemakkelijker bij besluit- en beleidsvorming en de organisatie van de regionale zorg. Zo kan zorg en welzijn beter aansluiten op hun behoeften. Ik kijk ernaar uit om hieraan bij te dragen.  

Trainer patiëntenparticipatie 

Daarnaast ga ik onder andere de cursussen ‘Participatie in wetenschappelijk onderzoek' (ook online) en ‘Aan de slag als patiënten- en clientenvertegenwoordiger’ geven als trainer. In deze cursussen informeren en adviseren wij patiëntenvertegenwoordigers over de mogelijkheden van participatie. En over hoe zij hun ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid kunnen gebruiken, bijvoorbeeld om de kwaliteit van zorg te vergroten, of om invloed uit te oefenen op de richting van wetenschappelijk onderzoek.

Invloed uitoefenen 

In diverse (onderzoeks)projecten binnen de zorg- en welzijnssector werkte ik samen met belanghebbenden, om onder andere de kwaliteit van zorg en leven en de toegankelijkheid van zorg te verbeteren. Hierbij heb ik ervaren hoe essentieel en waardevol het is dat zorggebruikers en hun naasten invloed kunnen uitoefenen op de organisatie van zorg en welzijn.  

Kansen

Samen met mensen werken en het bedenken van creatieve werkvormen inspireren mij. Ik kan dan ook helemaal mijn ei kwijt in het uitwisselen van kennis en ideeën in brainstorm- en co-creatie sessies en trainingen. Op deze manier kan ik organisaties en zorggebruikers begeleiden in het effectief vormgeven van participatie en samen ontdekken waar mooie kansen liggen. 

Heb je vragen over regionale participatie?

Neem contact met me op: 

E-mail: l.lehmandelehnsfeld@pgosupport.nl 
Telefoon: 06 38 21 52 29