Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon

Maatwerk voor vrijwilligers Borstkankervereniging

Vorig jaar kwamen de vrijwilligers van de Borstkankervereniging naar Utrecht voor een trainingsdag. Ze konden deelnemen aan 3 workshops waarmee ze hun vaardigheden konden verbeteren.

In december kwamen de vrijwilligers van de Borstkankervereniging naar Domstad in Utrecht voor een trainingsdag. De vrijwilligers konden deelnemen aan 3 workshops: Effectief Beïnvloeden, Digitaal Lotgenotencontact en Presentatievaardigheden. Een voorbeeld van een maatwerkoplossing van de PGOacademie.

300 actieve leden

De Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft bijna 300 actieve leden met verschillende functies: een aantal verzorgt lotgenotencontact, telefonisch of schriftelijk, anderen zijn actief in ziekenhuizen om bijvoorbeeld mammacareverpleegkundigen te adviseren over de kwaliteit van zorg vanuit patiëntenperspectief.

Nieuwe opzet

Dominique Sprengers, coördinator van de academie van de Borstkankervereniging: “Dit keer wilden we een nieuwe opzet van de trainingen voor de actieve leden. We boden drie verschillende workshops aan. In deze opzet werken de vrijwilligers aan het verbeteren van hun vaardigheden en kunnen ze elkaar ontmoeten.”

PGOsupport: maatwerk

Karin Hoek, PGOacademie: "De vraag van de BVN past prima in ons concept ‘maatwerk’: door de vrijwilligers workshops aan te bieden waarin ze praktische vaardigheden leren, levert PGOsupport een bijdrage aan de doelstelling van de BVN om hun vrijwilligers persoonlijk te ontwikkelen maar ook met elkaar een hechter team te worden en zich te verbinden aan de organisatie."

PGOsupport sprak tijdens de vrijwilligersdag met een aantal van de deelnemers. Lees en bekijk op onze Facebookpagina de ervaringen van de BVN-vrijwilligers.

Ook geïnteresseerd in maatwerk?

Karin Hoek, adviseur leren en ontwikkelen, helpt je graag verder

Bel 06 4063 0976