Ga direct naar de content

Online vragenuur Burgerberaad Zorg Zeeland

25 augustus 2023

Zorgbelang Brabant|Zeeland en PGOsupport organiseerden een online vragenuur over het Burgerberaad Zorg in Zeeland. Op dinsdagmiddag 5 september 2023 vertelden Zorgbelang, een inwoner en PGOsupport alles over deze unieke vorm van inwonerparticipatie. 

Deel deze pagina:

Het afgelopen halfjaar praatten honderden inwoners in het Burgerberaad Zorg mee over oplossingen voor de vraag: “Hoe organiseren we samen de zorg in Zeeland?” De Zeeuwse Zorg Coalitie gaat aan de slag met de adviezen. Dit burgerberaad is uniek: het is het eerste burgerberaad over de zorg.

Veel belangstelling

Afgelopen juni, op de netwerkbijeenkomst voor patiëntenorganisaties over zorg en welzijn in de regio, vertelde Jiska van de Hoek (directeur Zorgbelang Brabant | Zeeland) over de ervaringen met het burgerberaad. Dat leverde naast applaus ook veel geïnteresseerde vragen op. De mailboxen van de organisatoren liepen vol met vragen van belangstellenden. Goed om te merken dat veel mensen meer willen weten over deze unieke vorm van inwonerparticipatie! Vanwege de grote belangstelling organiseren we daarom dit online vragenuur.

Inhoud

  • Lees hier een nieuwsbericht over dit online vragenuur
  • Het vragenuur werd verzorgd door Hanneke Griffioen, projectleider en regiocoördinator West-Brabant bij Zorgbelang Brabant | Zeeland, en 2 Zeeuwse inwoners die deelnamen aan het vragenuur en Marieke van Noort, adviseur regionale participatie bij PGOsupport.

Voor wie?

Dit vragenuur is interessant voor iedereen die actief werkt aan het versterken van ‘de stem van de mensen om wie het gaat’. Denk aan patiënten- en cliëntenorganisaties, burgerorganisaties, beleidsmakers en politici.

Inlezen, meer informatie

Meer weten?

Neem contact op met
Marieke van Noort

Marieke van Noort

adviseur regionale participatie