Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon

Nieuw: e-learning voor patiëntenvertegenwoordigers

Ervaringsdeskundigen die willen weten hoe zij een actieve rol kunnen vervullen als patiëntenvertegenwoordiger, kunnen daarvoor een e-learning cursus volgen.

PGOsupport heeft de cursus geschikt gemaakt voor de Nederlandse situatie.

7 modules

De cursus is ontwikkeld in het European Patient Ambassador Program (EPAP).

De e-learning bestaat uit 7 modules. De modules geven in relatief korte tijd inzicht in mogelijkheden die een ervaringsdeskundige heeft om een actieve rol te spelen als patiëntenvertegenwoordiger. Iedere module biedt een combinatie van achtergrondinformatie, concrete voorbeelden en oefeningen. De onderwerpen van de modules zijn:

  • Beter op de hoogte zijn
  • De bewustwording vergroten
  • Zorg en behandeling verbeteren
  • Een bijdrage leveren aan onderzoek en ontwikkeling
  • Invloed uitoefenen op het beleid
  • Samenwerken met de media
  • Deelnemen aan wetenschappelijke congressen

De modules staan op zichzelf en hoeven dus niet allemaal, of in een specifieke volgorde gevolgd te worden. Het doorlopen van het complete programma neemt zo’n 10 uur in beslag, maar kan op elk willekeurig moment worden onderbroken.

Ontwikkeld voor patiëntvertegenwoordiging op Europees niveau

Het programma is ontwikkeld voor patiëntenvertegenwoordigers die op Europees niveau actief zijn, in eerste instantie op het gebied van longziekten. Het programma is in het Engels. Enkele deelnemers van het eerste uur (onder wie Truus Teunissen) gaven aan dat het prettig is om de training in de eigen taal te kunnen volgen. Daarop zocht de EPAP-organisatie contact met PGOsupport.

Geschikt gemaakt voor Nederlandse situatie

In 2015 is de cursus geschikt gemaakt voor de Nederlandse situatie en is in hetzelfde jaar tijdens het congres van de European Respiratory Society in Amsterdam gelanceerd. 

Naar de e-learning

Ga naar de e-learning. En klik op het Nederlandse vlaggetje voor de Nederlandse versie. Om toegang te krijgen, is eerst registratie vereist. Die maakt het mogelijk om op elk moment terug te keren naar waar je gebleven bent in het programma.

Meer informatie over de vertaalde module is te vinden in het nieuwsbericht op de EPAP-site

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Karin Hoek, adviseur leren en ontwikkelen