Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Gevolgen coronamaatregelen voor onze dienstverlening

Over PGOsupport

PGOsupport is een onafhankelijke kennis- en adviesorganisatie bij patiëntenparticipatie.

We zijn ervan overtuigd dat met de ervaringsdeskundigheid van patiënten de kwaliteit van zorg verbeterd kan worden. PGOsupport ondersteunt en adviseert patiënten- en cliëntenorganisaties bij het versterken van hun organisatie. Daarnaast ondersteunen we organisaties en initiatieven die de inbreng van het patiënten- en cliëntenperspectief willen vergroten. Dialoog en samenwerking is bij patiëntenparticipatie cruciaal.

Begeleiding, scholing en advies

We informeren, adviseren en scholen in een effectieve inbreng van het patiëntenperspectief. Al meer dan 10 jaar ondersteunen wij patiënten- en gehandicaptenorganisaties bij de inbreng van ervaringsdeskundigheid ter verbetering van de kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven. Daardoor hebben wij veel kennis, ervaring en een groot netwerk opgebouwd rond dit thema. Zodoende weten ook zorgaanbieders, zorgverzekeraars, overheden en onderzoekers ons goed te vinden.

Lees het jaarverslag en waar we trots op zijn.

Voor wie?

PGOsupport richt zich op:

  • Mensen die actief zijn voor patiëntenorganisaties: vrijwilligers, medewerkers en bestuursleden. Het gaat hierbij om patiëntenorganisaties in brede zin: organisaties die zich inzetten voor patiënten, cliënten, mensen met een psychische kwetsbaarheid en mensen met een beperking.
  • Zorgorganisaties, onderzoekers, beleidsmedewerkers, regionale/landelijke overheden, zorgverzekeraars, fondsen, én patiënten- en cliëntenorganisaties die met patiëntenparticipatie de kwaliteit van zorg en welzijn kunnen verbeteren.

Kernthema's

Belangrijke thema's voor PGOsupport zijn: het versterken van patiëntenorganisaties, richtlijnontwikkeling, kwaliteit van zorg, wetenschappelijk onderzoek, geneesmiddelenontwikkeling en - beschikbaarheid, innovatie en regionale en lokale samenwerking.

Organisatie

PGOsupport is een groeiende organisatie met meer dan 30 medewerkers: adviseurs, trainers, communicatieadviseurs en ondersteuning.

De academie van PGOsupport heeft een uitgebreid cursusaanbod ontwikkeld, met steeds meer blended en online cursussen. Jaarlijks bieden we meer dan 140 cursussen aan en meer dan 70 maatwerktrajecten met cursussen op maat en scholingsadvies.

PGOsupport is gevestigd in Utrecht. Het kantoor heeft verschillende vergaderruimten en goede faciliteiten voor cursussen. Patiëntenorganisaties kunnen hier voor een gereduceerd tarief gebruik van maken. Meer informatie over verhuur vergaderruimtes.

Kennisinfrastructuur

Naast de website van PGOsupport biedt onze website Participatiekompas.nl veel informatie over patiëntenparticipatie.

Onafhankelijke stichting

PGOsupport is een onafhankelijke stichting, opgericht in 2009. Voor de specifieke ondersteuning aan patiënten- en cliëntenorganisaties stelt het ministerie van VWS middelen ter beschikking. Onze dienstverlening aan patiënten- en cliëntenorganisaties is daardoor grotendeels kosteloos.

 

Meer weten?

We gaan graag met je in gesprek. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

030 2040 700