Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon

Over PGOsupport

PGOsupport is een onafhankelijke netwerkorganisatie voor patiënten- en cliëntenorganisaties.

Met en via PGOsupport delen cliëntenorganisaties kennis en ervaring. PGOsupport staat de organisaties bij met raad en daad. Wij informeren en adviseren over versterking van hun strategische positie, het verenigingsmanagement, organisatieontwikkeling en inbreng van het cliëntenperspectief. Zo zorgen we dat de organisaties hun werk beter kunnen doen. 

PGOsupport is een onafhankelijke stichting, opgericht in 2009. PGOsupport is gefinancierd uit een aanbesteding van het ministerie van VWS.

In de video 'Dit is PGOsupport', hieronder, vertelt directeur Joos Vaessens wat PGOsupport voor cliëntenorganisaties kan betekenen op de thema's cliëntenperspectief, financiering, organisatieontwikkeling en kennisinfrastructuur. De video is ondertiteld.

Centrale thema's

Bestuur & organisatie

De koers voor de lange termijn uitstippelen, strategische keuzes maken, beleid ontwikkelen, bestuursleden vinden en binden... PGOsupport adviseert en helpt het bestuur op weg. Van strategie tot ondersteuning bij het dagelijkse bestuurswerk.

Praktische ondersteuning

Een patiënten- of cliëntenorganisatie is ook een bedrijf. Met marketing, communicatie, financiën, (leden)administratie, ict, verzekeringen, facilitaire zaken, juridische kwesties, personeelszaken… PGOsupport biedt uitkomst met een goed en voordelig pakket ondersteunende diensten. Op elke bedrijfsmatige vraag hebben we een antwoord. Of we vinden het.

Inbreng cliëntenperspectief

Hoe bevorderen we betere zorg vanuit cliëntenperspectief? Hoe leiden we ervaringsdeskundigen binnen onze organisatie op die deelnemen in zorgverbetertrajecten? Hoe werken we optimaal mee aan wetenschappelijk onderzoek? Ook met deze vragen kun je bij PGOsupport terecht. Wij hebben actuele kennis en kunde in huis.

Leren en ontwikkelen

PGOsupport biedt een breed scala aan cursussen en themabijeenkomsten voor bestuurders, medewerkers en vrijwilligers van patiënten- en gehandicaptenorganisaties. Heeft je organisatie specifieke opleidingsvragen? Wil je een organisatiedoelstelling bereiken waarbij een cursus nodig is? Een training volgen 'onder ons'? Dan biedt een opleiding of traject op maat bij PGOsupport uitkomst.

Meer over PGOsupport

Lees ons jaarverslag

Nieuwe koers PGOsupport

 

 

 

Meer weten?

Neem contact met ons op!

030 2040 700