Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
advies

Achterban­raadpleging

Meer impact met input van je achterban.

Je wilt verandering en verbetering. Voor de mensen die je vertegenwoordigt: je achterban. Dat begint met te vragen wat ze willen: een achterbanraadpleging.

Voor betere kwaliteit van zorg en leven
Voor organisatieversterking

Verbetering kwaliteit van zorg, kwaliteit van leven

Je organisatie wil impact realiseren. Voor betere kwaliteit van zorg en betere kwaliteit van leven.

Je streeft daarom naar verandering. Maar wat moet er precies veranderen? En waar? Welke argumenten zijn ervoor? Wie heb je erbij nodig?

Je achterban weet ‘t

Waar haal je die wijsheid vandaan? Dichterbij dan je denkt: bij je achterban – je leden, donateurs, de mensen die je vertegenwoordigt. Je achterban weet als geen ander wat er speelt en nodig is. Bovendien weet je dan dat je de goede dingen doet: de achterban staat er achter.

Afzonderlijke patiëntervaringen zijn al gauw incidenten. Maar de gebundelde ervaring van honderden patiënten, is even wat anders.

Bianca de Bie, Endometriose Stichting

Breng zelf de mening in kaart

PGOsupport biedt je een adviestraject om die kennis bij je achterban te achterhalen. En krachtig in te zetten bij overheden, zorgverleners, verzekeraars – op alle plekken waar je namens patiënten/cliënten aan tafel zit. Met meer impact op betere kwaliteit van zorg, betere kwaliteit van leven voor jouw achterban.

Geschikt voor

 • achterhalen wat anders/beter kan (en dat ook realiseren)
 • onderbouwing voor overleg met samenwerkingspartijen over betere kwaliteit van zorg en leven
 • input beleidsplan

Compleet pakket

Het traject omvat een compleet pakket voor meer impact op de kwaliteit van zorg en leven:

 • advies
 • methoden (enquête, focusgroep,…)
 • tools (bijvoorbeeld enquêtetool)
 • cursussen over aanpak, methoden, tools
 • begeleiding bij de uitvoering

Deze onderdelen bieden we ook afzonderlijk aan.
Alle patiënten- en cliëntenorganisaties kunnen ook bij ons aankloppen voor advies over de afzonderlijke stappen. Heb je vragen? Bel, mail of maak een afspraak.

PGOsupport begeleidt

In het traject leer je hoe je effectief en efficiënt de informatie ophaalt die je nodig hebt. Met een netwerkanalyse krijg je inzicht in de stappen en de contacten die helpen om de meeste impact te realiseren. Je volgt het traject samen met collega-organisaties. Zo leer je ook van elkaar.

Iets voor jouw organisatie?

Heb je interesse in achterbanraadpleging, dit specifieke traject? Wil je meer weten? Neem contact op met één van onze adviseurs patiëntenparticipatie, Anke Groenen of Eva Vroonland.

Achterbanraadpleging voor organisatieversterking

Wil je de eigen organisatie versterken? Ben je op zoek naar antwoorden voor een nieuwe strategie, visie of welk organisatievraagstuk dan ook? Bijvoorbeeld:

 • hoe je meer jongeren bereikt
 • leden vasthoudt
 • een aantrekkelijk aanbod vormt.

Ook daarbij kan een achterbanraadpleging uitkomst bieden. Daarvoor hebben we het traject Verbinding met je achterban.

Geïnteresseerd in Verbinding met je achterban?

Ben je geïnteresseerd of dit traject jouw organisatie mogelijkheden biedt? Maak een afspraak met onze adviseur organisatieontwikkeling Jolanda van Dijk voor een verkennend gesprek.

Advies bij achterbanraadpleging?

Wil je ondersteuning bij je eigen achterbanraadpleging? Neem contact op met Anke Groenen, adviseur patiëntenparticipatie

Bel of app mij op 06 4063 7099