Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon

Eva Vroonland

"Het gaat allemaal om goede SAMENwerking"

Portret van Eva Vroonland, adviseur patiëntenparticipatie bij PGOsupport

Als adviseur patiëntenparticipatie draag ik bij PGOsupport bij aan het versterken en faciliteren van patiëntenorganisaties, om de wensen en belangen van hun achterban tot uiting te brengen in zorg en ondersteuning. Bijvoorbeeld met EUPATI NL, een opleiding die de positie van patiëntenvertegenwoordigers in het geneesmiddelenveld wil versterken. En met een online tool die we ontwikkelen met het Athena Instituut. Deze biedt onderzoekers handvatten voor het organiseren van participatie in wetenschappelijk onderzoek. 

Ik houd me bezig met verschillende contexten waarbinnen patiëntenparticipatie plaatsvindt, zoals onderzoek, kwaliteit van zorg (belangenbehartiging) en geneesmiddelenontwikkeling. Het is interessant om gelijktijdig met die verschillende contexten en facetten bezig te zijn.  

PGOsupport richt zich in toenemende mate ook op de ‘gesprekspartners’ van de patiënt, denk aan onderzoekers, beleidsmakers, industrie en zorgverleners. Ik sta helemaal achter die ontwikkeling, het gaat immers om goede SAMENwerking. Het is leerzaam om te zien welke uitdagingen die partijen zien en na te denken over hoe je die uitdagingen kunt aanpakken.

Vragen over EUPATI NL of andere onderwerpen rondom de inbreng van het patiëntenperspectief?

Neem contact met mij op of maak een afspraak:

E-mail: e.vroonland@pgosupport.nl
Telefoon: 06 3602 6206