Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Jolanda van Dijk

Jolanda van Dijk

adviseur organisatieontwikkeling

Opduikend talent in coronatijd

Vandaag start mijn vijfde week thuiswerken. Want nee, ik heb geen vitaal beroep en sta dus niet in een ziekenhuis. Of zit achter de kassa van de supermarkt of haal het vuil op van mijn buurtgenoten. Toch wil ook ik mijn bijdrage leveren.

Nieuwsgierig

Mijn leven en werk gaan momenteel ongewoon door en langzamerhand vind ik een nieuwe routine. Nieuwsgierig kijk ik hoe anderen en ikzelf reageren op de veranderingen. Ik ben benieuwd wat we hiervan mee kunnen nemen ná de coronatijd.

Je ziet op een illustratie in zwarte inkt en aquarelverf een vlot op zee. Op het vlot staat een huis dat aan de achterkant compleet uit elkaar valt. Dat komt omdat een man die de planken zou kunnen stutten met een geschrokken gezicht in een reddingsboei in het water gesprongen is. Twee andere mensen doen hun uiterste best met hun handen en lijven om het huis toch bijeen te houden, terwijl ze vol afgrijzen kijken naar de man die het vlot zojuist verlaten heeft. Een vierde persoon hamert ontspannen spijkers in de planken aan de andere kant van het huis. Hij heeft zo te zien goeie moed en geen stress. In de nok van het huis steekt het hoofd van een prinses met elle lange haren uit het raam. Ze draagt een kroontje en lijkt net als de man in de reddingsboei in shock te zijn. Achter het vlot drijft aan een touw een man op een luchtbed. Hij heeft zijn handen onder zijn hoofd gevouwen en rookt met ogen dicht een sigaretje. Hij draagt een zwembroek en lijkt zich nergens druk om te maken. In de verte springen twee dolfijnen verliefd achter elkaar aan.
Illustratie: Leontine Hoogeweegen, www.leontinehoogeweegen.com

Comfortzone 

Er zijn grote verschillen tussen omstandigheden waar mensen mee geconfronteerd worden. Het maakt echt uit of je in loondienst of als zzp’er werkt, of je directeur van een supermarkt of van een theater bent. Maar voor iedereen geldt: door de schok zijn we allemaal uit onze comfortzone geslingerd.  

Eigen wijze

De reacties van mensen op het leven buiten de veilige comfortzone, blijken zeer divers. Ik zie mensen die extra actief worden en meer doen dan ooit. Een vorm van vechten voor behoud van controle? Anderen vluchten in Netflix-series en verdwijnen uit zicht. Ik hoor mensen die angstig zijn vanwege broze gezondheid van zichzelf of hun naasten. Ik zie mensen hobby’s oppakken, de tuin onkruidvrij maken en om 4 uur aan de avond beginnen. Genieten zij van de (on)betaalde vakantie? Zo gaat iedereen op een heel eigen wijze om met deze crisissituatie.  

De reacties van mensen op het leven buiten de veilige comfortzone, blijken zeer divers.

Andere competenties 

Iedereen die geconfronteerd wordt met een verandering, gaat met andere ogen naar het vertrouwde kijken en wordt tegelijkertijd uitgedaagd om zich te verhouden tot het nieuwe. Want een nieuwe situatie vraagt ander gedrag, andere kennis en andere vaardigheden. Maar wat er precies nodig is en door wie wat gedaan moet worden, is onbepaald.  

Talenten  

De een leeft op bij een crisis, de ander gaat kopje onder. Degenen die opleven kijken wat nú nodig is en reageren zo adequaat mogelijk. Door bijvoorbeeld eigen grenzen op te rekken. Dat zijn de mensen die ineens verrast worden door nieuwe talenten. Eigenschappen die in de oude situatie niet nodig waren om te gebruiken, kunnen door omstandigheden ineens opduiken.  

Een nieuwe situatie vraagt ander gedrag, andere kennis en andere vaardigheden. Maar wat er precies nodig is en door wie wat gedaan moet worden, is onbepaald.

Zo bleek een verlegen secretaris een perfecte directieve moderator te zijn tijdens de Zoom-vergadering en gaf een altijd kille voorzitter blijk van warme interesse in zijn medebestuurders. Kwaliteiten die eerder niet naar voren waren gekomen, maar in de toekomst goed benut kunnen worden.  

Grenzen bereiken 

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er niet alleen talenten ontdekt worden. Degene die adequaat reageert, kan ook geconfronteerd worden met de eigen beperkingen. De trainer die via Zoom alleen zelf aan het woord is en geen ruimte geeft aan anderen. Of de teamleider die niet de warme toon kan vinden waardoor teamleden zich terugtrekken.  

Complimenten, voor nu en later 

Na het ontdekken van een beperking kun je teleurgesteld raken. Maar je kunt ook in gaten springen en stokjes overnemen. Om eigen en elkaars ongekende kwaliteiten op te rekken, te ontdekken en te benutten. Zodat ze nu, maar ook later van pas kunnen komen. 

Na het ontdekken van een beperking kun je teleurgesteld raken. Maar je kunt ook in gaten springen en stokjes overnemen.

Heb jij ook ongekende kwaliteiten ontdekt bij een van jouw collega’s, vrijwilligers of medebestuurders? Laat het ze weten. Een compliment in coronatijd doet goed. Voor nu én voor later.