Ga direct naar de content

Joop Beelen

Mijn werkterrein is de lokale en regionale participatie. Voor bijna elke patiëntenorganisatie een relevant terrein: want hoeveel vraagstukken in zorg, welzijn en maatschappelijk functioneren zijn intussen niet overgeheveld naar een gemeente of een regionale zorginstelling?

Deel deze pagina:

foto Joop Beelen

Joop Beelen, adviseur lokale en regionale participatie
E-mail: j.beelen@pgosupport.nl
Telefoon: 06 38 30 34 37
Linkedin-profiel

Inspirerend

Ik kwam al regelmatig over de vloer bij PGOsupport toen ik werkte bij stichting Hoormij.NVVS en de verenigingen voortgekomen uit de BOSK. Ik stak er steeds veel op en deed inspirerende contacten en ideeën op. In mijn tijd bij HandicapNL bleek PGOsupport een mooie samenwerkingspartner, die met het patiëntenperspectief een zeer waardevolle aanvulling gaf bij de beoordeling van projectaanvragen. Hoe leuk is het dan om nu zelf bij PGOsupport te werken?

Decentralisering heeft gemaakt dat we onze doelen steeds vaker op lokaal of regionaal niveau moeten kiezen. 

Decentralisering

De tijd dat je als patiëntenorganisatie je pijlen uitsluitend op landelijke schietschijven kon afvuren, is voorbij. Decentralisering heeft gemaakt dat we onze doelen steeds vaker op lokaal of regionaal niveau moeten kiezen. Makkelijker gezegd dan gedaan. Lotgenotencontact, voorlichting… dat organiseer je nog relatief makkelijk als patiëntenorganisatie. Maar lokale of regionale belangenbehartiging is een vak apart. Daar vind je niet zo makkelijk genoeg vrijwilligers voor van het juiste kaliber. Als dat je worsteling is: neem contact met me op en laten we kijken hoe we handige en slimme manieren kunnen vinden om dit op te lossen! Lees meer over lokale en regionale participatie.

Invloed uitoefenen

En nog ingewikkelder: veel ontwikkelingen op regionaal niveau hebben een behoorlijk hoog abstractiegehalte. Vraagt de zorgverzekeraar: ‘Wil je meedenken over onze regiovisie? Over hoe we de komende 15 jaar de vergrijzing en de digitalisering moeten meenemen in aanpassingen van zorgstructuren? En waarbij we ook nog zorgkosten gaan besparen?’. Ga er maar aan staan. En bovendien: waar zit dan de relevantie voor jouw patiëntenorganisatie? Als dat je aarzeling is: neem ook contact met me op! Laten we kijken waarom je als organisatie juist wel iets kunt hebben aan dit soort ontwikkelingen. En hoe je daar slim invloed op kunt uitoefenen. Bij advies over lokale en regionale participatie lees je meer over wat we voor je kunnen betekenen.

Wil je als patiëntenorganisatie aan de slag met lokale of regionale belangenbehartiging?

Neem contact op met Joop Beelen, adviseur regionale participatie:

E-mail: j.beelen@pgosupport.nl
Telefoon: 06 38 30 34 37

Meer lezen over lokale of regionale participatie?