Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon

Hoofdpijnnet enthousiast over contributieverdubbelaar

Al 30 organisaties verwerven meer inkomsten en leden met ondersteuning van PGOsupport. Ontdek hoe Hoofdpijnnet met onze contributieverdubbelaar aan de slag is.

Structureel meer inkomsten

Onze trainee fondsenwerver Renske Noordhuis is nu een klein jaar aan de slag. Zij ontwikkelde plannen en acties voor fondsenwerving, waarmee patiënten- en cliëntenorganisaties structureel meer inkomsten en leden werven.

Inmiddels doen meer dan 30 organisaties mee. De eerste acties werpen vruchten af, zoals de contributieverdubbelaar bij Hoofdpijnnet.

Het is een prachtige term: contributieverdubbelaar. We halen niet helemaal het dubbele, maar we zitten er wel heel dicht tegenaan.

Rob van Doorn, voorzitter Hoofdpijnnet

De contributieverdubbelaar

“Hoofdpijnnet wilde meer inkomsten”, vertelt Renske. “We legden de contributieverdubbelaar voor. Dat is een verantwoorde, respectvolle en goed georganiseerde telemarketingactie om leden telefonisch te vragen hun contributie te verhogen, met een bedrag naar eigen keuze. Basis van de actie is een goed verhaal.” 

“Het is een prachtige term: contributieverdubbelaar”, meent Rob van Doorn, voorzitter van Hoofdpijnnet. “We halen niet helemaal het dubbele, maar we zitten er wel heel dicht tegenaan.”

Van allergie naar sympathie

Het bestuur was niet meteen enthousiast over het plan om leden te bellen. “We hebben er lang over gesproken. Zelf ben ik ook enorm gevoelig als ik gebeld word met zo’n vraag. Meestal ben ik meteen negatief. Maar er zijn al zoveel positieve ervaringen van andere patiëntenorganisaties met het telemarketingbureau.

De senioren bij dit bureau bellen respectvol, zijn geduldig en bieden tevens een luisterend oor. Dus we zijn ervoor gegaan en ik ben enorm verrast over de positieve reacties. Veel leden hebben gewoon een leuk gesprek, zijn blij dat ze een telefoontje van hun vereniging krijgen. En na afloop besluiten ze de contributie te verhogen. Ik kan organisaties de contributieverdubbelaar van harte aanbevelen.”

Meer weten? Kom naar de summerschool

Ben je benieuwd hoe jullie fondsenwerving ervoor staat? Kom dan naar de APK voor fondsenwerving tijdens de summerschool op dinsdag 11 juli van 9:30 tot 12:00 uur. Met de unieke mogelijkheid om de kwaliteit en effectiviteit van je fondsenwerving te laten doorlichten door de experts Renske Noordhuis en Hans van der Westen. Lees meer over deze gratis audit fondsenwerving.

Bekijk ons filmpje over de contributieverdubbelaar

Ook aan de slag met werving?

Interesse in de contributieverdubbelaar? Of in andere wervende acties? Renske vertelt je er graag alles over.

Bel of app mij op 06 4093 2839