Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon

Impactprijs 2018

Pareltjes van patiƫntenperspectief in de spotlights

PGOsupport zet projecten en initiatieven in het zonnetje die met inzet van het patiëntenperspectief positieve impact hebben op de kwaliteit van zorg en/of kwaliteit van leven.

Ruim 40 projecten en initiatieven zijn aangemeld. Een deskundige jury heeft uit deze inzendingen 20 projecten genomineerd. Tijdens het congres Impact! Met patiëntenperspectief op 9 april 2018 in het Spoorwegmuseum Utrecht maakt de jury de winnende projecten bekend.

Stem op je favoriet

De organisaties waarvan het project is genomineerd, houden hierover tijdens het congres een posterpresenentatie. Er zijn 3 juryprijzen van elk € 4.000,- en een publieksprijs van € 3.000,-. De congresdeelnemers kiezen hun favoriet voor de publieksprijs. De winnaars worden aan het eind van het congres bekendgemaakt.

De jury

De vakjury voor de Impactprijs 2018 bestaat uit:

Cees Smit (vertegenwoordiger patiëntenperspectief)

Cees heeft ruim 40 jaar ervaring als patiëntvertegenwoordiger (patient advocate). Hij ontving in 2003 een eredoctoraat (UvA) onder andere voor zijn bijdrage aan patiëntenparticipatie. Is auteur van “De macht van de patiënt” en talloze andere artikelen en boeken over het patiëntenperspectief.

Diana Delnoij (Zorginstituut Nederland)

Als hoofd Ontwikkeling, Wetenschap en Internationale Zaken van Zorginstituut Nederland heeft Diana meer dan 20 jaar ervaring met onderzoek in de zorg, onder andere naar patiëntervaringen, -tevredenheid en kwaliteit van zorg. Zij is tevens bijzonder hoogleraar Transparantie in de zorg vanuit patiëntenperspectief aan Tilburg University.

Pim Ketelaar (Vital Innovators)

Als innovatiedeskundige in de zorg (eHealth/ZorgICT) bij Vital Innovators is Pim tevens dé expert in het meten van impact. Hij combineert kennis en kunde op het gebied van ICT, zorg en innovatie.

Achtergrond Impactprijs

De impactprijzen zijn waarderingsprijzen. Ze stellen de winnende projecten en initiatieven bovendien in staat om een vervolg of uitbreiding van het project te starten.