Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Gevolgen coronamaatregelen voor onze dienstverlening

Programma talkshow

Samenwerken aan betere zorg en betere kwaliteit van leven. Hoe doe je dat?

Welkom en riemen vast

door gastheer Rob Koops

Rob staat garant voor een wervelende talkshow. Naast een goed gesprek zorgt hij voor een interactieve vrolijke noot met onder meer publiekspolls.

Talkshow

Een levendig en interactief vraaggesprek onder leiding van Rob Koops over gelijkwaardig samenwerken aan kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven met inzet van het patiëntenperspectief.

Aan de hand van goede voorbeelden gaan we in gesprek over:

  • geslaagde samenwerking tussen zorgprofessionals, patiëntenvertegenwoordigers en onderzoekers
  • innovatieve lokale samenwerking voor verbetering van zorg en welzijn
  • de juiste aanpak voor maximale impact

Gasten aan tafel zijn:

  • Diederik Gommers, hoogleraar IC geneeskunde en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. Wat is zijn visie als zorgprofessional op samenwerken met patiënten aan kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven?

  • Marianne Brackel, algemeen bestuurslid Stichting FCIC, voorzitter IC Connect en ervaringsdeskundige. FCIC won de Impactprijzen in 2018. In FCIC werken patiënten al vanaf het begin samen met IC-zorgprofessionals en onderzoekers. Daar plukken ze nu de vruchten van. Als iemand ervaring heeft met het samenbrengen van patiënten, zorgprofessionals en onderzoekers, dan is het Marianne wel.

  • Jeanet Bouw, zelfstandig interim en verandermanager in de zorg en het sociaal domein. Lokale samenwerking rond kwetsbare burgers is één van haar aandachtsgebieden.
    Bijvoorbeeld in het project Juiste Zorg op de Juiste Plek (JZOJP). Met onder meer zorg dichterbij mensen thuis en meer andere vormen van zorg, zoals e-health. Lokale inbreng van patiënten is hierbij belangrijk.

  • Frank Verschuur, organisatieadviseur PGOsupport, projectleider Drachten op eigen wieken. Drachten doet ‘t: samen met burgers, zorgprofessionals en zorgbestuurders de zorgverlening anders organiseren. Doel is dat burgers meer regie krijgen over hun gezondheid. Frank bracht vooruitstrevende zorgprofessionals en bestuurders met burgers samen in een burgerplatform.

  • Pim Ketelaar, expert in impact en impactmeting als programmadirecteur bij VitaValley. Pim heeft ruime ervaring met impactvolle en innovatieve programma’s voor verandering in de zorg. Met bedrijfskundig oog en gericht op gezamenlijk resultaat zal Pim samen met Nienke Oosting, adviseur impact en bereik van PGOsupport, ingaan op de rol van impact bij samenwerkingsprojecten.

Met verder aan tafel:

Uitreiking Impactprijs 

Zet je hapje en drankje uit het borrelpakket klaar dat je kosteloos thuis ontvangen hebt.

Vanuit de studio maken we live verbinding met de winnaars van de juryprijzen én van de publieksprijs, die uiteraard ook thuis zijn.

Stemmen op de publieksprijs kan gedurende de talkshow. Wil je weten wie kans maken op de prijs? Bekijk de genomineerden

Thuisborrel en toosten op de winnaars

We sluiten af met een gezellige toost op de winnaars en ‘borrelen’ na.

Aanmelden

Terug naar het totaaloverzicht