Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Gevolgen coronamaatregelen voor onze dienstverlening

Hoe zo’n blog met tekening tot stand komt

Wat komt er allemaal bij kijken om een blog met illustratie te maken?

Adviseur en blogger Jolanda van Dijk en illustrator Leontine Hoogeweegen werken geregeld samen aan een blog met tekening.

In deze strip brengen ze het maakproces op ludieke wijze in kaart. Van blogwandeling tot publicatie op de website en in de nieuwsbrief van PGOsupport.

Dit is een strip van kleurpotlood en zwarte fineliner. Titel: ‘Maakproces Jolanda en Tien; hoe zo’n blog met tekening tot stand komt.’ De strip bestaat uit 10 kleine tekeningetjes. Beeld 1: Jolanda en Tien lopen tijdens een ‘blogwandeling’ langs het water en de knotwilgen. ‘Waar ben jij mee bezig?’ vragen ze elkaar.  Beeld 2: ‘En speelt dit ook bij jullie klanten?’ vraagt Tien. ‘Ik hoor vaak…’ antwoordt Jolanda. Beeld 3: Je ziet een tafel bij PGO-support. Hierop: allemaal gele beschreven briefjes van Jolanda en een volgekrabbeld schriftje van Tien tussen kopjes koffie. Beeld 4: Jolanda en Tien stemmen af: essentie? Urgentie? Voorbeeld? 1 onderwerp? Beeld? Beeld 5: Bij Jolanda thuis: we zien Jolanda aan tafel typen, achter het raam een maan, sterren en een uil. Bij Tien thuis: achter een volle tekentafel hopen de schetsen zich op. Beeld 6: bezink-tijd; Jolanda slaapt, Tien watertrappelend in een zwembad. Beeld 7: Een tekstdocument van Jolanda vol groene, rode en zwarte strepen, kruizen en pijlen. Een tekentafel van Tien vol nieuwe schetsen. Beeld 8: in de tuin van een restaurant, zonnebrillen op, eten voor hun neus, de nieuwe tekst en tekening bekijkend; ‘Wat vind jij?’ vragen ze elkaar. Beeld 9: Nog wat noeste arbeid; we zien een schaar, een hersenpan, een vijl, een pincet, een kaasschaaf, een vergrootglas en een rode pen… Beeld 10: Interne acties. Marjo en Minou van de afdeling communicatie van PGOsupport kijken de boel na met een rode pen en plannen wanneer de blog met de tekening in de nieuwsbrief verschijnen. ‘Hoera!’ roepen Jolanda en Tien rechtsonder in de hoek van de strip.
Illustratie: Leontine Hoogeweegen, www.tienstekenlab.nl